Hirvonen şi Latvala au testat Ford Fiesta RS WRC în Suedia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.12.2010
Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala au testat noul Ford Fiesta RS WRC în Suedia timp de cinci zile.

Ford a efectuat săptămâna trecută o nouă sesiune de teste cu Ford Fiesta RS WRC în avanpremieră sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

La teste au participat ambii piloţi ai echipei de uzină, Jari Matti Latvala urcând la volan luni şi marţi înainte de a-i ceda locul coechipierului său Mikko Hirvonen pentru alte trei zile. În total, cei doi finlandezi au parcurs aproximativ 1250 km, iar Christian Loriaux, directorul tehnic al BP Ford, s-a declarat mulţumit de rezultate.

"Nu putem vorbi prea mult despre maşină din cauza embargoului, dar am parcurs cam 250 de km în fiecare zi. Sunt câteva lucruri pe care dorim să le îmbunătăţim, aşa cum se întâmplă întotdeauna, dar a fost un test pozitiv şi piloţii sunt foarte mulţumiţi. Problema pe care o avem este să ştim unde vom fi comparativ cu rivalii noştri, însă nu vom şti asta până la prima probă specială din Suedia. Nu putem compara Fiesta cu Focus (n.r - maşina utilizată până în sezonul 2010) pentru că sunt maşini complet diferite care concurează cu regulamente complet diferite", a declarat Loriaux.

Următoarea sesiune de teste a celor de la Ford va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie tot în Suedia şi va face parte din pregătirea finală a echipei pentru Raliul Suediei, prima etapă a sezonului 2011, care se va desfăşura în perioada 10-13 februarie.

Până atunci, Ford va continua munca la fabrica pentru cele 10 exemplare de Fiesta RS WRC pe care le va furniza echipei de uzina şi piloţilor privaţi în sezonul următor.

"Trebuie să ne grăbim, pentru că obiectivul nostru este să avem 10 maşini pregătite pentru Suedia şi sunt câteva lucruri pe care mai trebuie să le facem la maşină. Va veni şi inspecţia tehnică de omologare, aşa că programul este aglomerat până la următorul test din Suedia", a adăugat Loriaux.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru