Hirvonen şi Latvala vor testa noul Fiesta RS WRC în octombrie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.08.2010
Ford a anunţat că Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala vor evalua pentru prima oară noul Fiesta RS WRC în cursul lunii octombrie.

Ford a început recent testele cu Fiesta RS WRC, modelul cu care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri începând de anul viitor, însă acesta a fost dotat pentru început cu acelaşi motor de 2.0 litri utilizat în acest sezon.

Conform regulamentului pentru sezonul viitor, echipele vor trebui să utilizeze motoare turbo de 1.6 litri, iar prima versiune de Fiesta RS WRC cu o astfel de unitate va fi evaluată în luna octombrie, atunci când Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala, pilotiii echipei de uzină, vor avea pentru prima oară ocazia de a urca la volanul noului model.

Până acum, cei doi au fost lăsaţi să se concentreze pe sezonul 2010 al WRC, însă apropierea de finalul campioniei îi determină pe oficialii echipei să regândească strategia.

Pe lângă Hirvonen şi Latvala, la sesiunea de teste va participa şi Matthew Wilson, pilotul echipei Stobart Ford care a efectuat deja peste 2000 km la volanul noului model. Testul va avea loc între Raliul Franţei şi Raliul Spaniei, zilele exact nefiind încă anunţate.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru