Hirvonen: "Titlul mondial se va decide în ultima probă specială"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.11.2011
Mikko Hirvonen anticipează că titlul mondial în WRC se va decide în ultima probă specială a Raliului Marii Britanii, datorită punctelor acordate în Power Stage.

Sebastien Loeb are un avans de numai opt puncte în clasamentul general în faţa lui Mikko Hirvonen cu numai o etapă înainte de finalul sezonului, care va avea loc în Marea Britanie la finalul acestei săptămâni.

În condiţiile în care diferenţa dintre primele două locuri într-o etapă de WRC este de şapte puncte, pilotul echipei Ford anticipează că punctele acordate pentru Power Stage, ultima probă specială a raliului, ar putea fi decisivă pentru stabilirea campionului mondial.

"Chiar dacă este scurtă, ultima probă specială se poate transforma în cea mai importantă proba specială din istoria raliurilor. Cu punctele bonus disponibile, întregul campionat ar putea fi decis doar de acest test. Trebuie să-i acordăm o importanţă uriaşă pentru că miza ar putea fi foarte mare acolo", a precizat finlandezul.

Conform regulamentului, victoria în Power Stage este recompensata cu trei puncte, în timp ce următorii doi clasaţi primesc două şi, respectiv, un punct.

Totuşi, până la proba specială decisivă din Marea Britanie, Hirvonen susţine că se gândeşte doar la o victorie în ultima etapă a sezonului, aceasta fiind de altfel una dintre puţinele variante pe care le are la dispoziţie pentru a câştiga titlul.

"Singurul lucru pe care pot să-l fac este să lupt pentru victorie. Dacă i se întâmpla ceva neaşteptat lui Loeb, poate că nu va mai fi nevoie să câştig, dar singurul obiectiv trebuie să fie victoria", a mai precizat el.

Via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru