Hyundai dezvăluie noul i20 N Rally1 pentru sezonul 2023 din WRC

de Tiberiu Safta
Miercuri, 11.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvăluit oficial noua versiune a lui i20 N Rally1 pentru sezonul 2023 al Campionatului Mondial de Raliuri. Modelul de concurs primește îmbunătățiri tehnice, iar echipa sud-coreeană va avea și doi piloți noi.

Hyundai este prima echipă din WRC care dezvăluie mașina sa de concurs pentru sezonul 2023. Este vorba despre o versiune nouă a lui i20 N Rally1, care primește câteva modificări importante la exterior. Față de specificația din 2022, partea frontală este mai extinsă și mai turtită pentru a mări forța de apăsare în această zonă.

Aripile au fost, de asemenea, redesenate, iar eleronul spate și oglinzile au fost complet reproiectate față de cele văzute la mașina din sezonul trecut. Inclusiv grafica a fost ușor modificată, cu mai mult albastru închis prezent în zona capotei motorului.

Regulamentul tehnic, introdus în 2022, prevede mașini cu motoare turbo de 1.6 litri, hibride. Motorul termic dezvoltă, de unul singur, 380 de cai putere, iar partea hibridă oferă până la 100 de cai putere în plus pe probele speciale. Conform regulamentului, piloții vor rula doar cu motorul hibrid pe secțiunile de legătură, iar motorul termic va fi folosit doar pe probele speciale.

Pentru noul sezon, Hyundai are o linie de piloți schimbată față de 2022.

Belgianul Thierry Neuville va începe al 10-lea său sezon consecutiv cu echipa sud-coreeană. El va fi acompaniat în echipă de către finlandezul Esapekka Lappi, plecat de la Toyota și de irlandezul Craig Breen, venit de la M Sport.

Cel din urmă pilot a făcut, astfel, un schimb de locuri cu estonianul Ott Tanak, campionul WRC din 2019. Din echipă va face parte și spaniolul Dani Sordo.

Prima etapă a noului sezon din WRC este Raliul Monte Carlo, care va avea loc în perioada 19-22 ianuarie.

via Hyundai Motorsport

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    interesant eleronul. si deci foloseste shell?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru