In prima etapa WRC 2010 vor lua startul "in jur 60 de masini"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.01.2010
Prima etapa a sezonului din WRC va fi una foarte populata, cu circa 60 de piloti inscrisi pentru a lua startul in competitie.

Organizatorii Raliului Suediei, prima etapa din sezonul 2010 al WRC (12-14 februarie), au anuntat ca lista pilotilor inscrisi ar putea sa depaseasca prognozele, numarul estimativ al acestora fiind de 60.

"Ultima zi de inregistrari a fost una haotica la sediul nostru si o problema tehnica face imposibila anuntarea unui numar exact de concurenti. Multi piloti au incercat sa dea de noi in acea ultima zi si nu au reusit, astfel ca acum incearca din nou. In total, cred ca vom ajunge la acelasi numar de participanti ca anul trecut, cand 60 de piloti au intrat in cuncurs. Putem sa ne declaram satisfacuti avand in vedere conditiile economice de pe piata", a afirmat Bertin Klarin, unul dintre oficialii din echipa de organizare a raliului.

Evident, in prima etapa a sezonului vor participa toate cele patru echipe inscrise oficial, impreuna cu linia de piloti ai fiecareia. Astfel, Citroen Total va alinia doua masini pilotate de Loeb si Sordo, in timp ce Citroen Junior - a doua echipa a celor de la Citroen - va incepe sezonul cu Sebastien Ogier si Kimi Raikkonen in lupta pentru puncte.

De cealalta parte, BP Ford Abu Dhabi ii propune la start pe Hirvonen si Latvala, la fel ca in 2009, Ford aruncand in lupta si o a treia masina, pilotata de Khalid Al Qassimi. In sfarsit, Stobart M-Sport Ford va alinia la startul Raliului Suediei patru masini: Marcus Gronholm, care va avea astfel parte de o reintoarcere foarte asteptata de fanii sai, Matthias Therman, Henning Solberg si Matthew Wilson. Conform wrc.com, pilotii nominalizati sa puncteze pentru echipa vor fi Gronholm si Solberg.

La Raliul Suediei nu vor lipsi insa Petter Solberg, care va alerga pe un C4 WRC sub culorile propriei echipe si Mads Ostberg, la volanul unui Subaru Impreza de asemenea sub culorile echipei proprii.

In cadrul celelalte categorii (P-WRC si S-WRC) vor lua startul, printre altii, campionul en-titre Armindo Araujo si challengerii P-G Andersson, Patrik Flodin si Jocke Nyman - toti pe Mitsubishi Lancer, respectiv Martin Prokop (actualul campion), Patrick Sandell, Eyvind Brynildsen si Janne Tuohino.

via | WRC.com

 

Comentarii (3)

  • Go Gronholm!
    Ati uitat un amanunt important: cand incepe raliul? :)
    2 1
  • NeoGalaxy
    Data inceperii raliului cred ca este in pasajul de mai jos:

    "Organizatorii Raliului Suediei, prima etapa din sezonul 2010 al WRC (12-14 februarie), au anuntat ca lista pilotilor inscrisi ar putea sa depaseasca prognozele, numarul estimativ al acestora fiind de 60." :))))))))
    2 0
  • @NeoGalaxy
    Mda, corect! :)))) Nu am fost atent. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru