Iordania PS 11-13/21: Loeb a preluat conducerea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.04.2010
Sebastien Loeb a luat o optiune importanta pentru victorie in Raliul Iordaniei, dupa ce si-a asigurat un avans de aproape o jumatate de minut in fata lui Jari Matti Latvala.

Sebastien Loeb a profitat la maxim de pozitia de drum favorabila de care a avut parte in a doua zi din Raliul Iordaniei si, asa cum se anticipa inca de la pranz, a reusit sa treaca pe prima pozitie in clasamentul general.

Pilotul echipei Citroen Total a castigat doua dintre cele 3 probe speciale din aceasta dupa-amiaza, cealalta revenindu-i lui Petter Solberg. Francezul s-a distantat astfel la 27 de secunde in fata lui Jari Matti Latvala, dupa ce pilotul celor de la BP Ford a dominat prima zi de concurs.

Chiar daca Latvala a coborat pe locul 3 la general, acesta ramane principalul adversar al lui Loeb, in contextul in care Sebastien Ogier, urcat pe locul 2 la finalul acestei zile, nu poate emite pretentii la victorii intrucat concureaza pentru acelasi constructor.

Desi a castigat PS 12, Petter Solberg a coborat la peste 43 de secunde in spatele liderului Loeb, insa se mentine pe locul 4 in fata lui Dani Sordo, Matthew Wilson si Federico Villagra. Kimi Raikkonen a continuat parcursul bun din acest raliu si se mentine pe un onorant loc 8, avand un avans de aproximativ doua minute in fata lui Henning Solberg.

Va reamintim ca Mikko Hirvonen a abandonat in Raliul Iordaniei dupa ce si-a avariat grav suspensia fata in urma unui impact cu un banc de nisip.

Iata clasamentul complet dupa cea de-a doua zi de competitie din Raliul Iordaniei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif
 1  Sebastien Loeb  Citroen Total  2:41:06.7
 2  Sebastien Ogier  Citroen Junior  24.6
 3  Jari Matti Latvala  BP Ford
 27.7
 4  Petter Solberg  -  43.2
 5  Dani Sordo  Citroen Total  48.8
 6  Matthew Wilson  Stobart Ford  5:05.7
 7  Federico Villagra  Munchi's  6:51.0
 8  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  8:09.0
 9  Henning Solberg  Stobart Ford  10:04.0
 10  Zavier Pons  -  10:17.7

Comentarii (1)

  • prima zi
    Fantastic Loeb! Cata foame de curse! Kimi foarte bine, un 8 e mai mult decat multumitor. Incepe sa invete. Sper sa mentina pozitia.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru