Kankkunen vrea să lupte cu Raikkonen în Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.06.2010
Cvadruplul campion mondial Juha Kankkunen îşi propune să lupte cu Kimi Raikkonen pentru locul 10 în Raliul Finlandei cu ocazia revenirii sale în WRC.

Organizatorii Raliului Finlandei au confirmat la începutul acestei săptămâni că cvadruplul campion mondial Juha Kankkunen va reveni luna viitoare în Campionatul Mondial de Raliuri în etapa programată în ţara sa natală.

Finlandezul în vârstă de 51 de ani va pilota un Ford Focus RS WRC al echipei Stobart Ford şi îl va avea drept copilot pe Juha Repo, fostul său partener din perioada 1997-2002.

Chiar dacă a absentat mulţi ani din competiţie şi nu este familiar cu actualele maşini, Kankkunen îşi propune să termine Raliul Finlandei în primii 10 şi să lupte pentru poziţie cu conaţionalul sau Kimi Raikkonen, debutant în această competiţie după ce s-a retras din Formula 1.

"Va fi grozav să pilotez din nou şi este o oportunitate fantastică să mă bucur de o maşină de WRC, mai ales că vor dispărea din campionat după acest sezon. Nu am petrecut mult timp în maşinile de ultima generaţie, însă se foloseşte tot un volan pentru a întoarce două roţi cu el.

Obiectivul este un loc în primii 10 şi să mă lupt cu Kimi Raikkonen", a declarat finlandezul.

Pe parcursul carierei sale în WRC, Kankkunen a câştigat de patru ori titlul mondial şi de trei ori Raliul Finlandei, în 1991, 1993 şi 1999.

Via | WRC

Comentarii (4)

  • Alexandra1710
    "duel"
    Raliul Finlandei este unul dintre cele mai complexe etape din calendarul WRC si probabil ca experienta lui Kankkunen isi va spune cuvantul ,insa cu siguranta Kimi va fi si el destul de puternic :)
    11 9
  • of doamne
    deja ii pregatesti scuza lui kimi , in eventualitatea in care il bate mosulica ?
    9 12
  • Alexandra1710
    @RTI
    Nu raspund la intrebari idioate :)
    11 9
  • @ ADULATOAREA ...
    DE CE ? iti este frica ca ,,zeul'' Kimi o ia pe coaja ? :))
    8 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru