Kubica dezvăluie de ce se simte atras de raliuri

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.06.2010
Robert Kubica susţine că este un fan al raliurilor pentru că, în comparaţie cu Formula 1, acestea sunt imprevizibile.

Robert Kubica este unul dintre cei mai talentaţi piloţi de Formula 1 din actuala generaţie şi a contribuit decisiv la ascensiunea francezilor de la Renault din acest sezon.

Totuşi, pe lângă Formula 1, polonezul este un fan declarat al raliurilor şi a participat în mai multe rânduri la diverse evenimente, inclusiv din Intercontinetal Rally Challenge.

Întrebat care este motivul pentru care se simte atât de atras de lumea raliurilor, Kubica a mărturisit că această competiţie este imprevizibilă şi, prin urmare, mult mai spectaculoasă comparativ cu Formula 1.

"Sunt o persoană căreia îi place să participe şi în alte competiţii. Nu plănuiam să particip la raliuri în acest sezon, dar am avut ceva probleme iarna trecută, aşa că a trebuit să fac mai mult şi îmi merge bine. La raliuri iubesc faptul că mereu ai un semn de întrebare în minte. Când abordezi un viraj, niciodată nu ştii ce se va întâmpla. În Formula 1, pot anticipa 80% sau 90% din ceea ce se va întâmpla în fiecare tur, dar în raliuri nu poţi prezice nimic.

Intri în viraj întrebându-te ce se va întâmpla acum. Asta îmi place cel mai mult", a explicat el.

Explicaţia lui Kubica este similară cu ce a lui Kimi Raikkonen, care a părăsit Formula 1 în favoarea Campionatului Mondial de Raliuri tocmai pentru ca WRC este o competiţie ce oferă piloţilor mai mult suspans.

Via | RallyBuzz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru