Kubica dezvăluie strategia adoptată pentru a putea deveni câştigător de raliuri în WRC

de Daniel Popescu
Joi, 06.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica consideră că singura metodă pentru a ajunge în postura de a câştiga etape de WRC este să concureze cât mai rapid, chiar dacă în acest fel cresc şansele de a suferi accidente.

Poţi să înveţi să pilotezi rapid doar dacă pilotezi rapid.

Robert Kubica
Pilot M-Sport
Robert Kubica participă la sfârşitul acestei săptămâni la doar a treia etapă din carieră în Campionatul Mondial de Raliuri la clasa principală.

Polonezul a abandonat în Raliul Marii Britanii de la sfârşitul anului trecut şi în Raliul Monte Carlo din luna ianuarie, însă acest lucru nu îl determină să abordeze probele speciale pe zăpada din Suediei într-un mod precaut.

În schimb, pilotul M-Sport crede că trebuie să forţeze la maxim pentru a căpăta experienţa care îl va ajuta ulterior să câştige etape.

"Poţi să înveţi să pilotezi rapid doar dacă pilotezi rapid. Când pilotezi lent exista multe lucruri care nu se întâmpla şi nu înveţi. Obiectivul meu este ca într-o zi să sper să fiu capabil să lupt pentru victorie şi trebuie să descopăr acele lucruri în modul în care abordez raliurile în viitor. Acesta este preţul pe care îl plătesc", a declarat el.

În F1 foloseşti toată aderenţă pe care o ai şi doar spaţiul pe care îl ai la dispoziţie pe circuit, totul trebuie să fie perfect.

Robert Kubica
Pilot M-Sport
În plus, Kubica susţine că experienţa acumulată în Formula 1 nu îi este de mare folos în raliuri, în primul rând din cauza faptului că în WRC nu ştie cum este aderenţa pe probele speciale.

"F1 este complet diferită, iar abilităţile din Marele Circ nu sunt negative, dar nici nu te ajută tot timpul.

În F1 foloseşti toată aderenţă pe care o ai şi doar spaţiul pe care îl ai la dispoziţie pe circuit, totul trebuie să fie perfect. În raliuri trebuie să te gândeşti mereu că nu ai idee care este aderenţa şi că este dificil să ştii cum arată un viraj. Nu este acelaşi lucru", a adăugat el.

După primele patru probe speciale, Kubica ocupă locul 12 în clasamentul general din Raliul Suediei, la peste 18 secunde în spatele liderului Sebastien Ogier.

Via Autosport 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru