Latvala: "Aş fi putut concura în Argentina, dar era prea riscant"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.04.2012
Jari Matti Latvala susţine că ar fi avut posibilitatea să concureze în Raliul Argentinei, însă a renunţat la oportunitate întrucât exista riscul să sufere o accidentare mai gravă.

Jari Matti Latvala va fi înlocuit de Dani Sordo în Raliul Argentinei după ce a suferit o accidentare la umărul stâng la schi fond.

Pilotul echipei Ford a dezvăluit că ar fi putut concura în America de Sud, însă în cele din urmă a renunţat după ce medicii l-au avertizat că există riscul unei accidentari care să îl lase departe de WRC pentru trei luni.

"Aproape că ar fi fost posibil să merg în Argentina. Problema era recunoaşterea. Aş fi avut nevoie de două săptămâni între operaţie şi recunoaştere, dar recunoaşterea începe cu trei zile mai devreme. Oricum, ar fi fost foarte multă presiune pentru braţ pe parcursul a trei zile lungi şi nu am putut să risc. Doctorii mi-au spus că dacă ar fi fost probleme cu tija de oţel (n.r - pe care o are în braţ în urma operaţiei) ar fi trebuit să reiau procesul de la capăt, iar recuperarea ar fi durat două sau trei luni. A fost mai bine să ratez un raliu decât să pierd tot sezonul", a declarat finlandezul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al WRC.

Latvala a dezvăluit că va putea fi capabil să reia pregătirea fizică peste o săptămână şi este încrezător că prezenţa sa în Raliul Greciei de la sfârşitul lunii mai nu este în pericol.

"Vreau să mă vindec şi să încep să fac mişcare cât mai curând posibil.

Operaţia a avut loc acum o săptămână şi încă trebuie să folosesc atela pentru încă o săptămână. După aceea voi avea mai multă flexibilitate şi voi putea să lucrez. Dar doctorii sunt încrezători că voi fi pregătit pentru Raliul Greciei", a mai precizat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru