Latvala dezvaluie cheia succesului in Noua Zeelanda

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.05.2010
Jari Matti Latvala crede ca parcursul constant a fost decisiv in obtinerea victoriei in Raliul Noii Zeelande.

Jari Matti Latvala a castigat duminica una dintre cele mai dramatice etape din sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Finlandezul in varsta de 25 de ani a trecut primul linia de sosire in ciuda faptului ca nu a castigat niciuna dintre probele speciale, profitand la maxim de erorile de pilotaj comise succesiv de Sebastien Loeb si Sebastien Ogier.

“Cu siguranta aceasta este cea mai buna victorie. Uitati-va la eveniment, au fost 400 de kilometri, iar eu am castigat cu o diferenta de numai doua secunde. Nu am castigat nicio proba speciala, dar am fost constant si asta a contat pentru mine de aceasta data. Acesta este tipul de victorie pe care l-am vrut, unul in care sa fiu rabdator si, asa cum am spus, constant”, a declarat pilotul echipei BP Ford.

Pe de alta parte, Latvala a admis ca a fost impresionat de performanta lui Loeb de sambata, cand francezul a recuperat peste un minut castigand 6 dintre cele 8 probe speciale ale zilei.

“Loeb a fost incredibil sambata.

Dar duminica nu a mai fost atat de rapid, ceea ce a fost ciudat. Poate ca el este cel mai bun in pilotajul la limita. Noi ceilalti incercam asta, dar nu suntem ca el. Poate are legatura cu experienta, nu stiu. Dar sambata a pilotat incredibil”, a adaugat el.

Latvala a obtinut in Noua Zeelanda cea de-a treia victorie in cariera, dupa cele realizate in Suedia (2008) si Italia (2009).

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru