Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru 2020: Kenya, Noua Zeelandă și Japonia sunt noutățile pregătite pentru sezonul viitor

de Cornel Șocariciu
Vineri, 27.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul viitor, Campionatul Mondial de Raliuri va include 14 runde. Pe lista noutăților se află etapele din Kenya, Noua Zeelandă și Japonia.

FIA a publicat calendarul pentru sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). La fel ca în acest an, organizatorii au pregătit 14 etape pentru echipele angrenate în WRC.

Calendarul publicat include câteva noutăți majore. Pe lista evenimentelor și-au făcut apariția trei etape noi în Kenya, Japonia și Noua Zeelandă. Din actuala formulă au dispărut etapele din Corsica, Spania și Australia.

Raliul Japoniei revine în calendarul internațional WRC după o absență de 10 ani. În 2010, Sebastien Ogier câștiga în etapa din Asia la volanul unui Citroen C4 WRC. Spre deosebire de versiunea din 2010 care s-a desfășurat în zona de nord a insulei Hokkaido, etapa din 2020 va avea "cartierul general" în Nagoya, la doar trei ore de condus de Tokyo. Evenimentul din Asia se va desfășura integral pe asflat.

Etapa din Kenya este cunoscută și sub denumirea de Safary Rally. Ultima prezență a acestei etape în calendarul internațional a fost notată în 2002, anul în care Colin McRae câștiga la volanul unui Ford Focus RS WRC.

După o absență de 7 ani din calendarul WRC, etapa din Noua Zeelandă revine în sezonul viitor și promite să se ridice la nivelul edițiilor trecute.

"Am vrut să ducem la un nou nivel această competiție și să oferim mai multe evenimente în afara Europei. Cred că am reușit acest lucru", a declarat Oliver Ciesla, directorul general WRC Promoter, compania care deține drepturile comerciale WRC.

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2020

Data Etapă
23-26 ianuarie Monte Carlo
13-16 februarie Suedia
12-15 martie Mexic
16-19 aprilie Chile
30 aprile-3 mai Argentina
21-24 mai Portugalia
4-7 iunie Italia
16-19 iulie Kenya
6-9 august Finlanda
3-6 septembrie Noua Zeelandă
24-27 septembrie Turcia
15-18 octombrie Germania
29 octombrie-1 noiembrie Marea Britanie
19-22 noiembrie Japonia

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Din partea mea, WRC să admită etape desfășurate nu doar în Univers, ci și în Omegavers --- fundamental este să nu accepte NICIODATĂ implementarea "tehnologiei" electrice și nici măcar a celei hibride (oricum, a niciunei "alternative" de propulsie). În caz contrar, cel puțin în optica mea, FIA se va transforma în eco-(MA)FIA. Și nici măcar nu voi accesa vreun articol dedicat "noii" competiții, darămite să-l și citesc.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru