Latvala: "Experienţa de la Nurburgring mă va ajuta pe asfalt"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Jari-Matti Latvala considera ca experienţa dobândită în cursa de 24 de ore de la Nurburgring îl va ajuta să-şi imbunateasca performanţele în raliurile desfăşurate pe asfalt în WRC.

Jari-Matti Latvala a participat recent la celebra cursă de 24 de ore de pe circitul de la Nurburgring, pilotând o maşină Ford Focus RS construită de Universitatea de la Koln.

Chiar dacă a fost mai degrabă un eveniment lipsit de presiunea de a obţine rezultate bune, pilotul BP Ford crede că experienţa îl va ajuta să obţină rezultate mai bune pe asfalt în raliurile din acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri.

"Cred că această experienţă mă va ajuta mai târziu pe raliurile desfăşurate pe asfalt. Chiar dacă maşina Ford Focus pe care am pilotat-o în Germania nu a avut tracţiune integrală, se pilotează la fel ca una de acest tip. Şi având în vedere că atât de multe viraje au fost "oarbe", trebuie să fii precis în privinţa traiectoriei. Am avut nevoie de 20 de tururi pentru a învăţa Nurburgring şi trebuie să te concentrezi foarte mult pentru a realiza asta", a declarat finlandezul.

Jumătate dintre cele opt raliuri care au mai rămas din acest sezon de WRC se vor desfăşura pe asfalt, primul dintre acestea fiind Raliul Bulgariei, care va avea loc în perioada 9-11 iulie.

Via | MaxRally

Comentarii (1)

  • nu am auzit de asta!!!!!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru