Latvala îşi anunţă sprijinul pentru Solberg în lupta pentru titlu

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari Matti Latvala este pregătit să-l ajute pe Petter Solberg să câştige titlul mondial în WRC, după ce finlandezul a pierdut orice şansă de a lupta pentru trofeu.

Esential 55 de puncte are de recuperat Solberg pentru a-l ajunge pe Loeb in fruntea clasamentului general
Jari Matti Latvala a fost pilotul numărul 1 al echipei Ford în debutul sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă cu excepţia victoriei din Suedia şi a locului trei din Grecia nu a reuşit să obţină performante majore.

O serie de greşeli personale şi de abandonuri, dar şi absenţa din Argentina cauzată de o accidentare la schi fond, l-au adus pe pilotul finlandezul în ipostaza de a acumula doar 54 de puncte în clasamentul general, în condiţiile în care liderul Sebastian Loeb a ajuns la 145 de puncte. De aceea, Latvala a admis că a venit momentul să-i cedeze poziţia de pilotul numărul 1 coechipierului său Petter Solberg în încercarea de a aduce titlul piloţilor în curtea celor de la Ford.

"Am ieşit din lupta pentru titlul piloţilor, asta este cert. Dar, cu siguranţă, atât timp cât avem o şansă pentru campionatul constructorilor vom lupta şi, evident, îl voi ajuta pe Solberg dacă va avea o şansă.

Acestea fiind spuse, situaţia nu este uşoară pentru Solberg, dar anul trecut l-am ajutat şi pe Mikko Hirvonen (n.r - fostul său coechipier) şi voi face acelaşi lucru şi în acest sezon", a declarat el pentru publicaţia britanică Motorsport News.

Solberg ocupă în prezent locul trei în clasament şi are de recuperat 55 de puncte faţă de Loeb.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru