Latvala: "Nu-l vreau pe Solberg la Ford, vreau să fiu numărul 1!"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.12.2011
Jari Matti Latvala vrea să devină pilotul numărul 1 la Ford, motiv pentru care speră ca noul său coechipier să fie un pilot tânăr, şi nu Petter Solberg.

Plecarea lui Mikko Hirvonen la Citroen a lăsat un loc liber la Ford pentru sezonul viitor, una dintre cele mai bune opţiuni fiind tânărul Ott Tanak, care a impresionat pe parcursul acestui an.

O altă variantă de top o reprezintă însă fostul campion mondial Petter Solberg, care speră să obţină un contract cu echipa de uzină a unui constructor după ce în ultimii ani a concurat ca pilot privat. Pentru Jari Matti Latvala, această ultimă opţiune nu este una potrivită, întrucât finlandezul şi-a manifestat intenţia de a deveni pilotul numărul 1 al echipei Ford, lucru practic imposibil dacă Solberg ar semna cu echipa.

"Sper să fiu numărul 1 al echipei. Al doilea pilot va fi probabil unul cu mai puţină experienţă şi fără nicio îndoială voi fi ajutat. Solberg este un pilot foarte bun, unul dintre cei mai rapizi din campionat. Pe de altă parte, Mads Ostberg sau Tanak sunt piloţi tineri şi au un viitor luminos. Când eşti tânăr trebuie să primeşti o şansă.

Pentru mine nu prea contează cine va fi al doilea pilot, dar trebuie să fie unul care să lucreze cât mai bine pentru echipă. Asta cred. Şi ar fi bine ca al doilea pilot a fie tânăr", a declarat Latvala pentru postul de radio Tech House & Speed.

Ford nu a anunţat încă numele coechipierului lui Latvala şi a ratat oportunitatea de a-l angaja pe Sebastien Ogier, care a ales să semneze cu Volkswagen.

Via | AutoMoto365

Comentarii (1)

  • AndreiF1
    @WRC
    Sper sa mutati articolul de mai sus la sectiunea lui :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru