Loeb: "2010 a fost cel mai constant sezon din carieră"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.12.2010
Sebastien Loeb consideră că în sezonul 2010 a avut parte de cel mai constant parcurs din cariera în Campionatul Mondial de Raliuri.

Sebastien Loeb nu a avut rival nici în acest sezon, cucerind al şaptelea titlu mondial în Campionatul Mondial de Raliuri cu două etape înainte de final.

Totuşi, 2010 a marcat şi o premieră în cariera francezului, acesta fiind primul sezon în care a obţinut puncte în fiecare etapă. Acesta este unul dintre motivele pentru care Loeb consideră că a avut cel mai constant sezon din carieră.

"Sunt foarte mulţumit să împart acest titlu cu întreaga echipă Citroen. Ei ne-au oferit mie şi lui Daniel Elena (n.r - copilotul său) o maşină perfectă tot sezonul, permiţându-ne să câştigăm în medie 21 de puncte în cele 13 raliuri. Cred că a fost unul dintre cei mai consecvenţi ani ai noştri, dacă nu chiar cel mai consecvent", a declarat el cu ocazia primii trofeului pentru titlul mondial.

Chiar dacă a cucerit deja şapte titluri mondiale în carieră, Loeb susţine că cel obţinut în 2010 are o valoare sentimentală apropiată de primul, datorită faptului că a devenit matematic campion chiar în oraşul său natal, la finalul Raliului Franţei.

"Din punct de vedere emoţional, acest titlu este comparabil cu primul, pentru că m-am simţit foarte mândru şi fericit că s-a întâmplat în Alsacia în faţa poporului francez.

A fost o senzaţie incredibilă când am trecut linia de sosire în oraşul meu natal la finalul raliului", a mai precizat el.

Loeb spera să-şi apaere titlul şi în sezonul următor, când va concura cu noul Citroen DS3 WRC.

Via | WRC

Taguri: Citroen WRC, Loeb

Comentarii (2)

  • Kimi
    http://www.wrc.com/news/wrccom-personality-of-the-year-nominees-kimi-raikkonen/?fid=13997
    2 6
  • aaa... unde incape kimi aici, ca nu ma prind,? nu de alta dar topicul asta e despre un campion adevarat :)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru