Loeb a câştigat al optulea titlu mondial consecutiv în WRC!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.11.2011
Sebastien Loeb va deveni duminică campion mondial în WRC pentru a opta oară consecutiv, după ce Mikko Hirvonen a anunţat că nu va mai putea reveni în Raliul Marii Britanii.

Lupta pentru titlul mondial în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri s-a încheiat la finalul celei de-a două zile de concurs din Raliul Marii Britanii, după ce Mikko Hirvonen a suferit un accident şi a fost nevoit să abandoneze la finalul PS 7.

Finlandezul mai avea doar şanse pur teoretice să devină campion în cazul în care ar fi revenit în raliu începând cu ziua de sâmbătă, însă Ford a anunţat vineri seară că acest lucru nu este posibil din cauza defecţiunilor majore suferite la motor.

În condiţiile în care Sebastien Loeb avea un avans de opt puncte în clasamentul general înainte de ultima etapă a sezonului, el va cuceri titlul mondial şi în 2011 indiferent de rezultatul pe care îl va obţine în Raliul Marii Britanii.

De altfel, francezul este lider în clasament înaintea probelor speciale de sâmbătă, însă are un avans de numai 1.1 secunde în faţa lui Jari Matti Latvala, coechipierul lui Hirvonen.

Ascensiunea lui Loeb în raliuri a început în 2001, când a câştigat ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori.

În 2002 s-a alăturat elitei raliurilor şi a concurat în 8 etape pentru Citroen, care tocmai îşi pregătea echipa pentru debutul programat în anul următor.

În 2003, primul său sezon complet în WRC, a ratat titlul în faţa lui Petter Solberg pentru un singur punct, însă francezul şi-a luat revanşa şi, începând din 2004 şi până în 2011 inclusiv, este singurul pilot care a câştigat titlul mondial în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume.

Comentarii (1)

  • ...
    Si lui Dumnezeu ii place de cei buni, in consecinta le da si noroc pe langa talent. Nu cred ca mai are ceva de demonstrat...
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru