Loeb critica tacticile adoptate in WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Sebastien Loeb a criticat strategiile adoptate de Citroen si Ford in Raliul Iordaniei pentru a favoriza pozitiile de drum ale pilotilor lor.

Sebastien Loeb a castigat Raliul Iordaniei dupa ce in ultima zi de concurs pilotii echipelor Citroen Total, Citroen Junior si BP Ford au apelat la tactici de penalizari intentionate pentru a oferi o pozitie de drum cat mai favorabila pentru principalii favoriti la victorie.

In mod surprinzator, Sebastien Loeb sustine ca nu a stiut nimic despre aceste tactici si ca a fost surprins cand Sebastien Ogier, pilot la Citroen Junior, a plecat pe drum inaintea sa.

"Am fost cu adevarat surprins. Nu ma asteptam la asta. Stateam in masina si vorbeam, iar Ogier a venit in zona si a plecat inaintea mea. Este dificil, aceste tactici nu reprezinta un sport. Este ca un joc de sah intre Malcolm Wilson (n.r - seful BP Ford) si Olivier Quesnel (n.r - seful Citroen Total), iar noi pilotam. Nu este atat de interesant", a declarat francezul.

La randul sau, Benoit Nogier, managerul echipei Citroen Junior, a criticat dur tactica adoptata de rivali si spune ca echipa sa este nevoita sa joace mereu in favoarea echipei principale a constructorului francez.

"Nu sunt fanul tacticilor.

De la inceputul unui raliu trebuie sa incercam sa ajutam echipa mare si practic nu facem niciun raliu fara tactici. De fiecare data trebuie sa ne gandim ce trebuie sa facem pentru a-l nu penaliza pe Sebastien Loeb sau pe oricine altcineva din echipa mare", a precizat el.

Via | WRC

Comentarii (2)

  • Ivanoff
    Tactici si strategii
    Tacticile si strategiile despre care a vb mai sus Loeb sunt cele care au atras acest sport intr-un con de umbra,nu altceva!
    Personal,va spun ca acesta a fost ultimul raliu pe care l-am mai urmarit fiind extrem de nemultumit ca si fan,privitor etc de toate aceste strategii de doi lei care omoara spurtul,spectacolul si tot ce poate fi mai frumos intr-o etapa de raliu.
    D-le Jean Todt,la acest capitol va trebui sa lucrati pt a relansa aceasta competitie,nu la motoare pe gaz sau de 1l cilindree in 3 pistoane...
    1 1
  • loeb
    zi-le Loeb ! cum le zici tu nu le zice nimeni !tine-o tot asa! bafta !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru