Loeb dezvăluie secretul obţinerii victoriei în Raliul Greciei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.05.2012
Sebastien Loeb consideră că cea mai bună abordare în Raliul Greciei pentru a obţine victoria este să aibă un parcurs constant în loc să câştige cu orice preţ probele speciale.

Sebastien Loeb este lider în clasamentul general după primele cinci etape din Campionatul Mondial de Raliuri şi are un avans de 18 puncte în faţa lui Petter Solberg, motiv pentru care priveşte cu precauţie Raliul Greciei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Pilotul echipei Citroen speră să obţină victoria, însă crede că viteza nu va fi elementul crucial pentru îndeplinirea obiectivului, ci un parcurs cât mai constant pe probele speciale.

Octuplul campion mondial îşi justifică această strategie prin faptul că unele probe speciale din Raliul Greciei sunt dificile din cauza pietrelor de pe traseu.

"Unele probe speciale sunt foarte line şi au drumuri rapide. Totuşi, altele sunt pline cu pietre care nu sunt gentile cu suspensiile. În funcţie de cât de cald va fi, gestionarea pneurilor poate avea un efect major asupra rezultatului. De multe ori, nu este atât de important să stabileşti cel mai bun timp într-o probă specială. trebuie să analizezi rezultatul întregii bucle înainte să tragi concluzii.

Evident, sper să câştig. Am avut potenţialul să câştig în 2011 şi sunt determinat să fac asta în acest an", a declarat francezul în avanpremieră Raliului Greciei.

Loeb a câştigat Raliul Greciei în 2005 şi 2008, iar ediţia din acest an va avea loc în perioada 25-27 mai.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru