Loeb exclude revenirea în WRC cu un program complet

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb insistă că participarea în Raliul Monte Carlo va fi o prezenţă singulara în sezonul 2015 al WRC, întrucât nu intenţionează să revină în competiţie cu un program complet.

Nu mi-e dor cu adevărat de raliuri. Nu este o revenire, este o singură participare.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen in WTCC
Sebastien Loeb şi-a anunţat luni o revenire surprinzătoare în lumea raliurilor prin participarea la Raliul Monte Carlo din luna ianuarie.

Oficial, nonuplul campion mondial a fost invitat de Citroen cu scopul de a promova brandul DS, însă imediat au apărut speculaţii potrivit cărora francezul ar putea reveni în competiţie cu un program complet. Loeb a exclus însă această posibilitate şi afirmă că va participa doar la Raliul Monte Carlo.

"Nu mi-e dor cu adevărat de raliuri, dar întotdeauna mi-a plăcut să iau parte la evenimente în afara programului meu obişnuit. Când eram în raliuri era distractiv să particip la o cursă ocazională. Acum este invers. Va fi interesant să găsesc din nou ingredientele care fac raliurile atât de specifice, cum ar fi să concurez noaptea, apropierea de spectatori şi altele.

Totuşi, nu este o revenire, este o singură participare", a declarat el.

Esential 7 este numarul victoriilor obtinute de Sebastien Loeb in Raliul Monte Carlo in cele 10 editii la care a luat startul
Loeb a dezvăluit că urmează să testeze Citroen DS3 WRC înainte de Raliul Monte Carlo, pentru a se acomoda din nou la maşina de raliuri, mai ales că aceasta va include modificări minore la motor. 

Loeb a obţinut nouă titluri mondiale în WRC în perioada 2004-2012, însă s-a retras din activitate la sfârşitul sezonului 2013, în care a luat startul în numai patru evenimente. El a concurat în acest an în Campionatul Mondial de Turisme alături de Citroen şi a ocupat locul trei în clasamentul general după ce a obţinut două victorii în etapele din Maroc şi Slovacia.

▶ Poveştile motorsportului: Sebastien Loeb, gimnastul care a devenit regele raliurilor

FIA va elimina informaţiile despre timpii intermediari pe probe

Între timp, FIA a anunţat că, începând de anul viitor, nu va mai permite piloţilor să fie informaţi cu privire la timpii intermediari stabiliţi de rivali pe probele speciale.

Decizia a fost luată pentru a creşte nivelul de imprevizibil, întrucât piloţii nu vor mai fi tentaţi să reducă ritmul în cazul în care află că un rival a întâmpinat diverse probleme pe traseu.

"Vrem ca echipele să nu mai controleze atât de mult piloţii.

Când piloţii de top obţin avansuri mari încep să slăbească ritmul şi să controleze diferenţa, iar asta elimină interesul. Sigur că nu putem controla asta 100%, dar consecinţele vor fi suficiente pentru intimidare. Dacă eşti prins, este exclus din campionat. Constructorii nu-şi vor asuma acest risc", a explicat Jarmo Mahonen, directorul de raliuri al FIA.

Via Best Rally Live, Autosport

Comentarii (2)

  • auto_fan
    La cum il stim pe Loeb, parca vad ca participa la un singur raliu si castiga campionatul. :))
    7 0
  • ar trebui ca citroen sa-si gaseasca un nou loeb altfel n-au sanse cu actualii piloti
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru