Loeb, intrigat de incapacitatea de a lupta pentru victorie în Iordania

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.04.2011
Sebastien Loeb susţine că nu înţelege motivele pentru care nu a fost capabil să lupte pentru victorie în Raliul Iordaniei.

Sebastien Loeb a terminat doar pe locul trei Raliul Iordaniei, etapa a patra din WRC fiind adjudecată într-o manieră spectaculoasă de coechipierul său de la Citroen, Sebastien Ogier.

Acesta din urmă s-a impus în faţa lui Jari Matti Latvala cu cel mai mic avans din istoria Campionatului Mondial de Raliuri, în timp ce Loeb nu a avut niciun cuvânt de spus în această luptă, iar septuplul campion mondial a admis că nu înţelege pe deplin cauzele acestui recul.

"Am fost foarte rapid pe secţiunile rapide şi prea lent pe secţiunile lente. Nu prea înţeleg de ce. În ultima după-amiază ne-am spus că este mai bine să câştigăm un anumit număr de puncte şi am încetat să mai luptăm pentru victorie. A doua trecere prin probele speciale a fost mai dificilă în acest raliu. Maşina a avut caracter supravirator şi am avut probleme cu menţinerea punţii spate pe traiectorie. Mă simt pierdut din cauza asta. Este o problemă pe care trebuie să o ajustăm pentru a ne descurca mai bine data viitoare.

Ne vom gândi la asta în această săptămână", a declarat francezul.

Chiar dacă a terminat doar pe locul trei, Loeb a urcat pe prima poziţie a clasamentului general datorită celor 16 puncte câştigate în Iordania, având un avans de două puncte în faţa lui Mikko Hirvonen şi de cinci în faţa lui Ogier. Conform clasamentului, Loeb va pleca primul pe traseu în prima zi de competiţie din Raliul Italiei, iar francezul admite ca acest lucru va reprezenta un dezavantaj.

"Până acum era bine să deschizi drumul, dar în acest an diferenţele s-au micşorat, aşa că nu mai putem recupera timpul pierdut pe parcursul primelor probe speciale", a mai precizat el.

Via |  Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru