Loeb minimizează statutul de favorit în Raliul Bulgariei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.07.2010
Sebastien Loeb consideră că Raliul Bulgariei se va dovedi o provocare dificilă, chiar dacă nu a mai pierdut niciun raliu pe asfalt din 2004.

Sebastien Loeb este considerat drept principalul favorit la victorie în ediţia inaugurală a Raliului Bulgariei din acest weekend, în primul rând datorită rezultatelor foarte bune obţinute pe parcursul carierei pe asfalt.

Sextuplul campion mondial a câştigat toate raliurile desfăşurate integral pe asfalt începând din 2004, ultimul eşec fiind consemnat în urmă cu şase ani în Spania din motive tehnice. Cu toate acestea, francezul afirmă că nu se consideră favorit la victorie în etapa de la finalul acestei săptămâni.

"Ar fi o greşeală uriaşă să gândesc astfel. Este adevărat că asfaltul este terenul nostru preferat de vânătoare, dar trebuie să abordăm acest raliu cu umilinţă. Vom descoperi un nou traseu care va avea în mod cert un caracter specific. Va trebui să confruntăm vremea, întrucât probele speciale la 2000 de metri deasupra nivelului mării pot fi afectate de furtuni şi există de asemenea alegerea între pneurile Pirelli soft şi hard.

Ca întotdeauna când încep un raliu, victoria este obiectivul meu. Chiar dacă uneori este necesar, nu-mi place să mă mulţumesc cu încheierea raliului dacă ştiu că pot câştiga", a declarat Loeb în cadrul unui preview al echipei Citroen WRC.

Pe lângă Raliul Bulgariei, alte trei etape din sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri vor avea loc integral pe asfalt, iar Loeb este încântat de această perspectivă. În plus, acesta anticipează o atmosferă deosebită în Raliul Franţei, atunci când va concura în faţa propriilor suporteri.

"Este mult mai plăcut acum, pentru ca în sezonul trevcut am avut un singur raliu adevărat pe asfalt. Calendarul din acest an este mai bine echilibrat şi sunt încântat că Raliul Germaniei a revenit. Mai există de asemenea şi Raliul Franţei, care va fi unul dintre punctele de referinţă ale sezonului. Recent, am avut o sesiune de teste în Vosges şi am fost uluit de numărul de fani prezenţi. Nici nu îndrăznesc să-mi imaginez ce ambianta va fi în raliul din Alsacia", a mai precizat el.

Via | Citroen WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru