Loeb: "Nu voi reveni asupra deciziei de a mă retrage din WRC"

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb insistă că victoria obţinută la Monte Carlo nu îi va influenţa decizia de a participa în numai patru etape de WRC din acest an.

Sebastien Loeb a dominat autoritar Raliul Monte Carlo şi a obţinut a şaptea victorie din carieră în Principat în faţa fostului său coechipier Sebastien Ogier, care a pilotat pentru Volkswagen.

Maniera în care s-a impus la Monte Carlo a generat numeroase speculaţii potrivit cărora pilotul Citroen Racing ar putea fi tentat să revină asupra deciziei de a concura în numai patru etape de WRC în acest sezon, însă francezul a exclus din start această variantă.

"Este o alegere pe care am făcut-o deja, şi anume să fac altceva, şi nu am luat această decizie pentru a-mi fi dor de ceea ce fac acum. Sunt în lumea raliurilor de 10 ani şi va exista o schimbare atunci când voi face altceva. Poate că anul viitor voi reveni la Monte Carlo şi voi privi de pe margine. Numai atunci voi şti dacă îmi lipseşte acest raliu", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, nonuplul campion mondial de raliuri afirmă că motivaţia sa de a avea succes la Monte Carlo a fost intactă, chiar dacă este conştient că nu are nicio şansă să lupte pentru titlul mondial din cauza participării în numai patru dintre cele 13 etape ale sezonului.

"Motivaţia a fost aceeaşi imediat ce am ajuns pe probele speciale şi am început să pilotăm.

Iar aceste probe speciale cu zăpadă sunt fantastice, m-am simţit foarte bine", a adăugat el.

Loeb va concura şi în Raliul Suediei programat în prima parte a lunii februarie, însă ulterior va mai participa doar la etapele din Argentina şi franţa. Între timp, el va concura în competiţia GT Sprint Series la volanul unui McLaren MP4-12C, iar în 2014 intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Turisme alături de Citroen.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru