Loeb: "Oferta de la Volkswagen a fost tentantă"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.08.2011
Sebastien Loeb a recunoscut că a fost dificil să refuze o ofertă tentantă primită din partea celor de la Volkswagen pentru sezoanele 2012 şi 2013 din WRC.

Sebastien Loeb şi-a prelungit săptămâna trecută contractul cu Citroen Racing până la sfârşitul sezonului 2013, însă a fost curtat insistent şi de Volkswagen, care va reveni în WRC peste doi ani.

Septuplul campion mondial a negociat o înţelegere cu Kris Nissen, directorul VW Motorsport, şi Carlos Sainz, dublu campion mondial în WRC, şi a admis că oferta primită din partea constructorului german a fost foarte tentantă.

"Când am vorbit cu Nissen şi Sainz au fost foarte motivaţi. Au făcut o treabă bună în încercarea de a mă convinge. Apoi, decizia a fost între cei doi constructori, Citroen şi Volkswagen. Provocarea de a merge la Volkswagen era foarte interesantă, au forţat foarte mult să mă alătur proiectului lor. Era ceva nou, o nouă provocare. Anul viitor ar fi fost liniştit şi eram interesat", a declarat francezul.

În cele din urmă, Loeb a decis să rămână la Citroen în primul rând pentru că ar fi concurat un singur sezon în WRC pentru Volkswagen, prezenţa sa în competiţie după 2013 fiind incertă.

"Pentru un an de competiţie cu Volkswagen nu aş rupe relaţia cu Citroen pe care am construit-o în ultimii 10 ani.

Imaginea noastră este foarte strânsă, cea dintre mine şi Citroen. Dacă ar fi fost pentru mai mult de un an, poate că aş fi luat oferta mai mult în considerare, dar pentru un an nu este decizie potrivită", a explicat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru