Loeb: "Ogier a limitat sprijinul pe care mi l-a acordat Citroen în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.11.2011
Sebastien Loeb susţine că misiunea de a câştiga titlul mondial în WRC în 2011 a fost îngreunată de sosirea lui Sebastien Ogier la echipă pe picior de egalitate.

Sebastien Loeb a cucerit la sfârşitul săptămânii trecute cel de-al optulea titlu mondial consecutiv în Campionatul Mondial de Raliuri, însă misiunea francezului a fost mai dificilă decât în anii precedenţi.

După ce în trecut l-a avut drept coechipier pe Dani Sordo, care a acceptat de la bun-inceput postura de pilotul numărul doi, francezul a fost nevoit în 2011 să împartă garajul cu Sebastien Ogier.

Inevitabil, Citroen şi-a îndreptat o parte a atenţiei spre Ogier, mai ales că acesta a obţinut patru victorii în sezonul recent încheiat, motiv pentru care Loeb a simţit că nu mai este la fel de sprijinit ca în trecut.

"Nu este vorba despre faptul că am avut o competiţie cu coechipierul meu, pentru că la începutul sezonului principala rivalitate a venit din interior şi nu am putut avea acelaşi sprijin din partea echipei cu care am fost obişnuit. La finalul sezonului am fost aproape să ratez titlul. Ogier a reprezentat competiţia şi din acest motiv situaţia a fost diferită.

Nu l-am dominat aşa cum am făcut înainte cu alţi coechipieri şi asta a făcut diferenţa. Au fost câteva strategii de care nu m-am bucurat prea mult în acest sezon, dar până la urmă am câştigat ambele titluri", a precizat octuplul campion mondial.

Via | MaxRally

Taguri: Citroen, Loeb, Ogier

Comentarii (3)

  • Asa, si?!

    A muncit un pic mai mult ca pana acum... doar nu voia ca ii sufle lumea in esapament doar pt ca el e Loeb!

    Sa nu zici ca s-a dus si s-a plans si mamei lui?
    2 7
  • ayrton4ever
    alex, te-ai trezit tu...
    Tocmai ca el e Loeb...cel care i-a pus pe harta motorportului pe cei de la Citroen....daca nu era Loeb Citroen nu exista in raliuri....asa ca da...dupa 7 titluri (pana in 2010 )consecutive merita tot ce e mai bun din partea lor... Acum 8 titluri CONSECUTIVE. Este de departe cel mai talentat pilot din motorsport din ultimii 20 de ani...daca nu chiar din toate timpurile....plus ca mai e si polivalent... locul 2 la Le mans... si o clasare in primii 8 in testele de f1 de la silverstone... Si cand te gandesti ca a inceput motorsportul la 20 de ani....Alonso, Schumacher, Senna ... toti astia concurau de la varsta de 5 ani... asa ca... respectele mele inca o data.
    9 1
  • florin8
    Sunt de acord cu ''ayrton4ever'',si intr-adevar Leob are marele merit pentru momentele de glorie ale lui Citroen in mare parte. De exemplu Subaru daca ar fi avut rezultate bune in WRC,fi-ti siguri ca s-ar fi gasit bani si pentru urmatoarele sezoane,chiar daca au fost afectati de criza,dar din lipsa de rezultate bune au preferat sa renunte.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru