Loeb, pregatit sa-si ia revansa in Raliul Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.03.2010
Sebastien Loeb isi propune sa castige Raliul Mexicului pentru a anula diferenta care il separa in clasamentul WRC de liderul Mikko Hirvonen.

Sebastien Loeb a incheiat Raliul Suediei pe locul 2, intr-o etapa de debut in sezonul 2010 in care Mikko Hirvonen nu a avut rival pe zapada si s-a impus la volanul masinii Ford Focus RS WRC.

Sextuplul campion mondial este insa increzator ca va reusi sa recupereze diferenta de 7 puncte care il separa in clasament de traditionalul sau rival si mizeaza in acest sens atat pe cele patru victorii consecutive obtinute in Raliul Mexicului incepand din 2006, cat si pe faptul ca obtine rezultate mai bun pe pietris.

"Nu putem spune ca am inceput prost sezonul cu un loc doi in Suedia, dar nu ii voi permite lui Hirvonen sa-si mareasca diferenta in clasament. O victorie ne-ar pune pe picior de egalitate. Ruta este interesanta din punct de vedere al pilotului. Probele speciale nu sunt prea solicitante pentru masina noastra, astfel ca Citroen C4 WRC se va simti ca acasa pe acest tip de suprafata pe care o cunoastem foarte bine. Dar nu voi face predictii, intrucat nu am concurat pe pietris de 6 luni", a declarat francezul in cadrul unui preview al echipei Citroen Total.

Dupa desfasurarea rundei inaugurale din acest sezon, Loeb il priveste din nou pe Hirvonen drept principalul sau rival in lupta pentru titlu, insa crede ca si coechipierul sau Dani Sordo incepe sa realizeze progrese.

"Hirvonen a progresat foarte mult in ultimul timp si va incepe raliul plin de incredere.

Anul trecut a pierdut titlul pentru un singur punct si stiu ca nu va ceda niciun centimetru in acest sezon. Dar cred ca si Sordo va obtine o performanta buna. Chiar daca este mai putin experimentat decat Hirvonen, el isi imbunatateaste performantele in acelasi ritm. Are toate motivele sa arate ca poate castiga", a explicat Loeb, referindu-se la faptul ca Sordo este inca in cautarea primei sale victorii de etapa in WRC.

Raliul Mexicului va avea loc in weekendul 5-7 martie.

Via | Citroen Total

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru