Loeb revine la Le Mans, dar doar pentru testele din iunie

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.04.2012
Sebastien Loeb va participa la sesiunea de teste din luna iunie premergătoare cursei de 24 de ore de la Le Mans.

La şase ani după ce a terminat pe locul şase cursa de anduranţă de la Le Mans, Sebastien Loeb va reveni în această competiţie în cadrul sesiunii de teste din luna iunie premergătoare ediţiei din acest an.

Octuplul campion mondial de raliuri va profita la maxim de faptul că deţine propria echipă de curse Sebastien Loeb Racing, întrucât regulamentul permite unei echipe să participe la teste chiar dacă nu este înscrisă pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans.

În plus, cei doi piloţi ai echipei, Nicolas Minassian şi Stephane Sarrazin, vor concura pentru o altă echipă în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans.

"Sunt entuziasmat să revin la Le Mans. În primul rând ca pilot, deoarece circuitul este magic datorită istoriei şi caracteristicilor sale unice. Apoi ca şef de echipă. Să văd echipa cum concurează cu un prototip pe circuitul cursei de 24 de ore de la Le Mans la numai câteva luni de la fondarea ei va fi un moment special! Primii paşi au fost foarte interesanţi", a declarat el, referindu-se la faptul că Sebastien Loeb Racing a obţinut locul doi în prima etapă din sezonul 2012 al competiţiei European Le Mans Series, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Paul Ricard.

Loeb susţine că tocmai nouă postură de şef de echipa l-a determinat să-şi dorească să revină la volan.

"Pe plan personal, am descoperit un nou rol şi noi emoţii.

Să văd alţi piloţi la volan este ceva nou pentru mine. Asta mi-a dat dorinţa de a reveni în spatele volanului unui Oreca 03, iar programul meu îmi permite să fiu la ziua de teste. Aştept cu nerăbdare să pilotez prototipul pe acel circuit fabulos, aşa cum am făcut şi în urmă cu câţiva ani", a mai precizat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru