Loeb si Hirvonen spera sa castige titlul in WRC in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.02.2010
Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen si-au manifestat dorinta de a castiga titlul mondial in sezonul 2010 al WRC.

Sebastien Loeb a dominat autoritar ultimele sase sezoane de WRC, insa lupta pentru titlul mondial a fost intensa anul trecut prin prisma rezultatelor obtinute de Mikko Hivonen, pilotul echipei Ford. Finlandezul a ratat titlul mondial in ultima etapa, cand a fost depasit in extremis de Loeb cu un singur punct.

Cei doi rivali isi incarca deja bateriile pentru sezonul 2010, iar Loeb admite ca singura motivatie sa continue in WRC in acest moment este sa cucereasca cel de-al saptelea titlu mondial.

"Sunt aici pentru ca vreau sa continui si imi place ceea ce fac. Vreau sa castig si sa dau tot ce am mai bun. Anul trecut a existat o mare presiune in lupta cu Hirvonen. Nu vreau sa impart trofee, dar Hirvonen va fi foarte motivat si va fi o lupta dificila in acest an", a explicat francezul.

Olivier Quesnel, seful echipei Citroen Racing, i-a trasat deja un obiectiv clar lui Loeb pentru 2010: sa repete performanta de anul trecut si sa castige sapte dintre cele 13 etape ale sezonului.

"Nimic nu s-a schimbat pentru acest an. Bineinteles ca obiectivele noastre sunt titlurile mondiale. Loeb are ca obiectiv sa castige sapte raliuri in acest an", a declarat Quesnel.

De cealalta parte, Hirvonen sustine ca rezultatele obtinute anul trecut reprezinta o motivatie suplimentara in lupta pentru titlu din acest an, desi admite ca nu va fi usor sa il invinga pe Loeb. "Ceea ce s-a intamplat anul trecut m-a facut sa-mi doresc si mai mult si ma face sa fiu si mai determinat. Este usor sa ne uitam in urma si sa ne gandim ca lucrurile ar fi putut decurge altfel, dar acesta este trecutul. Vom fi mai puternici in acest sezon", a precizat finlandezul.

Noul sezon de WRC va incepe in 12 februarie cu Raliul Suediei.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru