Loeb şi Ogier se contrează pe tema unei victorii în Finlanda

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.07.2011
Sebastien Ogier este convins că poate câştiga Raliul Finlandei, în timp ce Sebastien Loeb mizează doar pe conservarea avantajului din clasamentul general.

Lupta dintre Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier pentru cucerirea titlului în Campionatul Mondial de Raliuri este abordată cu strategii diferite de cei doi piloţi ai echipei Citroen în perspectiva Raliului Finlandei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Aflat pe locul trei în clasamentul general, Ogier susţine că este capabil să obţină victoria într-un raliu care de cele mai multe ori a revenit piloţilor nordici şi justifică optimismul prin rezultatele bune obţinute în anii precedenţi.

"Eu şi Julien Ingrassia (n.r - copilotul său) suntem mai motivaţi ca niciodată. Ştim că va fi unul dintre cele mai dificile raliuri ale anului, pentru că luptăm împotriva finlandezilor. Dar nu este imposibil să-i învingem. Anul trecut am fost surprins să terminăm atât de aproape învingator (n.r - la 10 secunde de Mikko Hirvonen). Voi face tot ce pot pentru a fi în forma din prima probă specială. Este important să câştigi cât mai multe puncte în Finlanda. Ştim că va fi un raliu dificil împotriva piloţilor care sunt întotdeauna redutabili la ei acasă, dar victoria nu este dincolo de puterile noastre", a declarat francezul.

În schimb, coechipierul său Loeb priveşte cu precauţie etapa de la finalul săptămâni şi crede că finlandezii vor avea prima şansă la victorie.

În acest context, francezul este tentat să nu forţeze o victorie, mai ales că are în continuare un avans relativ liniştitor în fruntea clasamentului general.

"Victoria în Finlanda nu reprezintă un obiectiv principal. Voi vedea cât de mult voi forţa în funcţie de cum mă simt. Până acum m-am simţit bine pe macadam cu DS3 WRC şi, dacă va fi la fel şi în Finlanda, voi fi încrezător. Dar nu este terenul meu preferat şi poate că aceste drumuri nu se potrivesc stilului meu natural de pilotaj. Pe de altă parte, finlandezii se simt ca acasă şi probabil îşi asumă mai puţine riscuri într-un mediu pe care îl cunosc ca în palmă. Îmi amintesc că a trebuit să dau 200% pentru a câştiga acest raliu. Prioritatea este reprezentată de titlurile de la finalul sezonului", a precizat septuplul campion mondial.

Ogier şi Loeb şi-a adjudecat câte trei victorii în primele şapte etape ale sezonului, însă septuplul campion mondial are un avans de 22 de puncte în clasament datorită problemelor tehnice şi erorilor de pilotaj comise de conaţionalul său.

Via | Autosport | MaxRally

Comentarii (1)

  • Experienta...
    ....va decide.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru