Loeb: "Va fi dificil, dar vreau să câştig în Australia"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.09.2011
Sebastien Loeb are ca obiectiv victoria în Raliul Australiei, însă admite că nu va fi uşor să se impună pentru că va pleca primul pe traseu.

După ce a ratat victoria în Raliul Germaniei din cauza unei pene de cauciuc, Sebastian Loeb îşi propune să-şi iar revanşa în etapa din Australia de la sfârşitul acestei săptămâni.

Întrucât este liderul în clasamentul general, septuplul campion mondial va pleca primul pe traseu, motiv pentru care acesta anticipează că va avea o misiune dificilă în prima zi din cauza prafului şi a pietrelor, lucru ce îi va avantaja pe rivalii săi.

"Mă obişnuiesc cu asta pe macadam. Trebuie doar să iei în calcul şi acest parametru. Se pare că vom avea vreme frumoasă, aşa că mă aştept să pierd mult timp în prima zi. Dar am demonstrat că putem câştiga în ciuda acestui handicap şi suntem determinaţi să câştigăm maximum de puncte în acest raliu. Datorită faptului că suntem lideri în clasament nu trebuie să ne asumăm multe riscuri", a declarat francezul.

Într-o situaţie diametral opusă se află coechipierul său Sebastien Ogier, care are nevoie de o nouă victorie pentru a reduce în continuare diferenţa care îl separă de Loeb.

Francezul trebuie să recupereze 25 de puncte în numai patru etape pentru a-şi adjudeca primul titlu mondial din carieră.

"În mai multe ocazii am văzut că un raliu se poate răsturna în orice moment (n.r - în privinţa rezultatelor). Aşa că trebuie să rămâi concentrat şi să fii pregătit pentru a profita de cea mai mică oportunitate. Mă bucur să revin în Australia, mai ales că este un traseu nou. În aceste condiţii, în care experienţa este mai puţin importantă, mă simt mai bine. Sper să fie la fel şi de data aceasta şi să am un raliu bun", a precizat Ogier.

Via | Citroen

Taguri: Citroen, Loeb, Ogier

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru