Mikkelsen: "Sunt foarte aproape să semnez cu Volkswagen"

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andreas Mikkelsen a confirmat că este foarte aproape să semneze contractul cu Volkswagen pentru a pilota un Polo R WRC în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Înţelegerea nu este semnată, dar suntem foarte, foarte aproape.

Andreas Mikkelsen
Dublu campion IRC
Volkswagen a confirmat recent că va alinia un al treilea exemplar de Polo R WRC în sezonul 2013 din Campionatul Mondial de Raliuri, care îşi va face cel mai probabil debutul în Raliul Portugaliei, a patra etapă a sezonului.

Oficialii constructorilor german au admis la vremea respectivă că principalul favorit să concureze cu această maşină este Andreas Mikkelsen, dublul campion din  Intercontinental Rally Challenge care a participat la unele etape de WRC din acest sezon cu o Skoda Fabia S2000.

Chiar dacă admite că nu a semnat încă un contract, norvegianul a admis că este foarte aproape să ajungă la o înţelegere cu Volkswagen în acest sens. "Planul este să particip în Campionatul Mondial de Raliuri cu Volkswagen şi să pilotez Polo R WRC. Înţelegerea nu este semnată, dar suntem foarte, foarte aproape", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Mikkelsen a mai concurat în WRC în 2007 şi 2008 ca pilot privat, însă a cunoscut succesul în ultimii doi ani, când a cucerit două titluri în IRC.

Prin urmare, se consideră pregătit să concureze în WRC la cel mai intalt nivel, în special datorită experienţei obţinute în cadrul unei echipe de constructori alături de Skoda UK.

"Cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost cum să lucrez cu un mare constructor. Înainte am fost pilot privat şi mă gândeam doar la mine şi la rezultatul pe care vreau să-l obţin. Cu Skoda UK am avut tot brandul în spatele meu şi a trebuit să văd imaginea completă", a adăugat el.

Mikkelsen va fi astfel al treilea pilot al echipei alături de Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru