Mini nu s-a înscris în campionatul constructorilor din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.12.2011
Mini a ratat termenul limită pentru înscrierea în campionatul constructorilor din sezonul 2012 al WRC, însă britanicii speră ca acesta să fie extins.

Luni a expirat termenul limită impus de FIA pentru înscrierile în campionatul constructorilor pentru sezonul 2012 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Citroen şi Ford au confirmat participarea, însă surpriza a venit din partea britanicilor de la MINI, care au ratat termenul limită în ciuda declaraţiilor anterioare privind intenţia de a concura cu un program complet în WRC începând de anul viitor.

Constructorul britanic nu a comentat motivele pentru care a ratat termenul limită, însă cel mai probabil acestea sunt legate de decizia constructorului BMW, proprietarul Mini, de a se concentra pe Campionatul German de Turisme (DTM), element care a generat o scădere a bugetului alocat pentru WRC.

Oficialii Mini discută în prezent cu reprezentanţii BMW la Munchen şi încearcă să convingă FIA să prelungească termenul limită acordat pentru înscrierea în clasamentul constructorilor.

Totuşi, o sursă din cadrul Mini susţine că britanicii vor fi prezenţi în WRC şi anul viitor.

"Am obţinut deja două podiumuri cu o maşină aflată în plină dezvoltare şi suntem foarte bucuroşi pentru ceea ce am obţinut. Mai sunt câteva lucruri de discutat, iar timpul ne-a învins în privinţa termenului limită, dar maşinile vor fi la Monte Carlo. Nu putem rata întoarcerea Mini în acel raliu", a precizat sursa.

Via | Autosport

Taguri: Mini, WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru