Mini retrage echipa de uzină din WRC

de Daniel Popescu
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a anunţat vineri retragerea echipei de uzină din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul sezonului 2012. Mini John Cooper Works WRC va putea fi văzut în continuare în WRC prin intermediul echipelor private.

Esential 2 sezoane a concurat Mini in WRC cu echipa de uzina inainte de retragerea de la finalul anului 2012
3 podiumuri a obtinut Mini in WRC de la revenirea in competitie
MINI a luat decizia radicală de a renunţa la echipa de uzină cu care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri începând din acest sezon.

Astfel, după doar doi ani petrecuţi în cea mai importantă competiţie din lumea raliurilor, Mini va părăsi oficial competiţia, însă maşina Mini John Cooper Works WRC va fi disponibilă pentru echipele private. Echipa de uzină a fost gestionată în acest an de Prodrive şi, ulterior, de WRC Team Mini Portugal, care îi are în prezent ca piloţi pe Chris Atkinson şi Paulo Nobre.

"Mini va abandona implicarea în WRC cu echipa de uzină la sfârşitul sezonului 2012. Până la sfârşitul sezonului, WRC Team Mini Portugal va fi concurat în fiecare raliu din 2012 şi, în concordanţă cu regulamentul FIA, vom fi obţinut omologarea pentru Mini John Cooper Works.

În acest fel vor fi atinse condiţiile pentru a permite părţilor interesate să concureze cu această maşină în WRC", a declarat Kay Segler, vice-preşedinte al diviziei Mini Business Coordination and Brand Management.

Mini va abandona implicarea în WRC cu echipa de uzină la sfârşitul sezonului 2012.

Kay Segler
Vice-presedinte Mini Business Coordination
De asemenea, BMW, constructorul german care deţine Mini, va continua să construiască motoarele turbo de 1.6 litri utilizate în WRC, pe care le va oferi celor de la Prodrive.

Mini a revenit în WRC în sezonul 2011 şi a obţinut până în prezent trei podiumuri, cel mai important rezultat fiind locul doi obţinut de Dani Sordo în Raliul Monte Carlo din luna ianuarie a acestui an.

Via Mini, Prodrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru