Mini s-ar putea retrage din WRC după despărţirea de Prodrive!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.02.2012
BMW va anunţa vineri că va rezilia contractul companiei Prodrive pentru gestionarea programului Mini în Campionatul Mondial de Raliuri, ceea ce ar putea însemna retragerea din WRC.

Viitorul celor de la MINI în Campionatul Mondial de Raliuri a devenit incert după ce o sursă din cadrul companiei-mamă BMW a confirmat pentru publicaţia Autosport că înţelegerea cu Prodrive va fi reziliată.

Prodrive este compania care gestionează programul celor de la Mini în WRC încă de la lansarea echipei în 2010. Se anticipează că informaţia va fi oficializată în cursul zilei de vineri, după ce speculaţii pe acest subiect au circulat pe tot parcursul săptămânii.

"Au existat şanse ca acest lucru să se întâmple anul trecut, dar până la urmă s-a decis să aşteptăm până după Monte Carlo. Decizia a fost luată acum la nivelul consiliului de conducere şi va fi comunicată în timp util", a declarat sursa pentru publicaţia Autosport.

Prodrive a negat miercuri seară ipoteza despărţirii de Mini, directorul Richard Taylor afirmând că nu ştie nimic în acest sens.

Mini a revenit în WRC în sezonul 2010 prin intermediul unui parteneriat cu Prodrive şi a obţinut rezultate peste aşteptări pe parcursul anului, însă ulterior BMW a decis să concureze în Campionatul German de Turisme (DTM) începând din 2012 şi să limiteze drastic bugetul echipei Mini pentru raliuri.

Limitarea de buget a condus la numeroase neînţelegeri între Mini şi Prodrive, iar echipa s-a înscris cu greu în campionatul constructorilor cu un singur pilot, Dani Sordo.

După rezilierea contractului cu Prodrive, BMW va avea două opţiuni: va lasa echipa pe mâna unei companii din Italia sau va închide complet programul pentru WRC. Opţiunea de a gestiona singură campania pentru sezonul 2012 nu pare să fie luată în calcul de constructorul german.

Via | Autosport

Taguri: BMW, Mini, Prodrive, WRC

Comentarii (2)

  • Liotcik
    wrc
    se strica totul din mers... dupa atitea noutati "placute" ma tem ca ajunge wrc in criza, si lipsa de interes din partea spectatorilor, cum a patit-o si F1
    7 0
  • si mini acum...
    ...intai formula 1...acum WRC. O sa ajunga in DTM si daca nu castiga in 2 ani parca vad ca se retrag si de acolo. Noroc cu Dakar ca in rest...incepe sa ma dezamageasca rau BMW in motorsport
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru