Nasser Al-Attiyah va semna pe trei ani cu Volkswagen WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.06.2011
Câştigătorului Raliului Dakar din 2011 a dezvăluit că va concura timp de trei sezoane în WRC pentru Volkswagen.

Volkswagen este foarte aproape să semneze un contract cu primul pilot pe care va miza în campania pe care o va începe în Campionatul Mondial de Raliuri în 2013.

Chiar dacă constructorul german nu a făcut niciun anunţ în acest sens, Nasser Al-Attiyah, câştigătorul ediţiei din acest an a Raliul Dakar, a dezvăluit că va semna o înţelegere pe trei ani cu echipa în cursul acestei săptămâni.

"În această săptămână voi fi în Germania pentru a concura în cursa de 24 de ore de la Nuburgring cu Volkswagen şi voi discuta cu membrii de top ai Violkswagen Motorsport pentru a semna contractul meu. Totul va deveni mai clar în această săptămână, dar planul nostru este un contract pe trei ani până în 2013. Am o relaţie bună cu echipa şi sunt fericit să fac parte din acest program", a declarat qatarianul.

Al-Attiyah concurează în prezent în WRC pe un model Ford Fiesta S2000, însă în Raliul Finlandei de lună viitoare va urca la volanul unui Skoda Fabia S2000 gestionate de Volkswagen.

Primele teste cu noul Polo WRC, modelul cu care VW va concutra în raliuri, este programat pentru luna decembrie a acestui an.

Se vehiculează că coechipierul lui Al-Atthyah va fi Petter Solberg, însă un anunţ oficial pe acest subiect va fi făcut doar după ce fostul campion mondial va încheia colaborarea cu Citroen.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru