Neuville va fi confirmat marţi la Hyundai pentru sezonul 2014 din WRC

de Daniel Popescu
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thierry Neuville va fi confirmat oficial marţi ca unul dintre piloţii Hyundai pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri, lucru confirmat indirect de managerul său.

Esential 2014 este sezonul in care va debuta Hyundai in WRC cu modelul i20 WRC
2 este locul ocupat de Neuville in clasamentul general din WRC cu o etapa inainte de finalul sezonului
Presa internaţională speculează de mai mult timp că Thierry Neuville a ajuns la un acord cu Hyundai pentru pentru sezonul 2014.

Potrivit speculaţiilor, belgianul va părăsi M-Sport şi va semna un contract pe trei ani cu constructorul sud-coreean, care va participa de anul viitor în Campionatul Mondial de Raliuri cu modelul i20 WRC.

Potrivit unor informaţii citate de publicaţia franceză L'Equipe, Hyundai va anunţa oficial marţi dimineaţă semnarea contractului cu Neuville. Vestea a fost deja confirmată indirect de Geoffroy Theunis, managerul pilotului belgian, care a afirmat că sezonul 2014 va fi unul de tranziţie pentru Neuville, aluzie la faptul că Hyundai va avea unicul rol de debutant în competiţia cu Citroen, Volkswagen şi M-Sport.

2014 va fi un an de învăţare, aşa cum a avut Volkswagen în 2012.

Geoffroy Theunis
Manager Thierry Neuville
"2014 va fi un an de învăţare, aşa cum a avut Volkswagen în 2012 (n.r - când germanii au concurat la clasa S2000).
Lucrurile vor începe să conteze începând de la Raliul Monte Carlo din 2015 cu o nouă maşină"
, a precizat el.

Între timp, Hyundai a anunţat că în luna octombrie a efectuat 1000 de kilometri de teste pe parcursul a 15 zile cu ajutorul celor trei piloţi de teste pe care îi are, Juno Hanninen, Bryan Bouffier şi Chris Atkinson.

"Am testat i20 WRC pe asfalt şi macadam mai mult de o jumătate de luna cu toţi cei trei piloţi de teste pe care îi avem. Am reuşit să testăm piese noi, am încercat noi soluţii pentru setări şi am făcut mulţi kilometri de probă", a declarat Michel Nandan, şeful echipei Hyundai.

Via L'Equipe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru