Noul Ford Fiesta RS WRC va debuta în Raliul Arctic

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.01.2011
Ford va testa noul Fiesta RS WRC cu care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri din 2011 în cadrul Raliului Arctic de la sfârşitul lunii ianuarie.

Ford a decis să evalueze performantele noului Fiesta RS WRC cu care va ataca titlul mondial în sezonul 2011 al WRC în cadrul Raliului Arctic, prima etapă a Campionatului Finlandez de Raliuri.

Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 ianuarie, cu numai două săptămâni în înainte de startul noului sezon al Campionatului Mondial de Raliuri, iar Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala vor urca la volan câte o zi.

"Probabil că ar fi o idee bună pentru echipă să facă un astfel de eveniment. Nu reprezintă foarte mult din perspectiva de testare, ci doar pentru noi să concurăm cu toţii într-un raliu şi să vedem cum se descurcă maşina", a declarat Hirvonen referindu-se la participarea în Raliul Arctic.

Rivalii de la Citroen au adoptat o strategie diferită, preferând să testeze noul DS3 WRC în cadrul unei sesiuni de teste ce va avea loc în Suedia cu numai câteva zile înainte de noul sezon. Startul în ediţia 2011 a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc pe drumuri înzăpezite din Suedia în weekendul 10-13 februarie.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Avand in vedere ca noul Focus e mai putin atractiv iar Ken Block s-a remarcat cu o Fiesta Traxxis ( Ghymkhana 3 fiind printre cele mai vizionate 10 clipuri YouTube din 2010 ) insa pe Focus WRC nu prea a avut mare succes ( nu zic asta pe motiv ca este idolul meu ) cred ca e o idee foarte buna sa inlocuiasca pentru raliuri Focus cu Fiesta . Imi cer scuze daca pronuntarea repetata a incomodat .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru