OFICIAL: Al-Attiyah a devenit al treilea pilot Citroen pentru WRC 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.12.2011
Qatarianul Nasser Al-Attiyah va concura pentru Citroen în sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri în calitate de al treilea pilot al echipei de uzină.

Pentru prima oară în ultimii ani, Citroen se va alinia la startul unui sezon din Campionatul Mondial de Raliuri cu trei maşini gestionate de echipa de uzină, după ce a confirmat joi seară semnarea unui contract cu Nasser Al-Attiyah.

Qatarianul în vârstă de 40 de ani va concura în sezonul 2012 al WRC începând cu a doua etapă a sezonului programată în Suedia, însă rămâne precaut în privinţa rezultatelor pe care le obţine.

"Sunt foarte bucuros să-mi îndeplinesc ceea ce a fost un vis şi un obiectiv sportiv. Am muncit foarte mult la acest proiect în ultimele luni şi aştept cu nerăbdare să cunosc echipă mai bine şi să testez DS3 WRC. Este puţin cam devreme să-mi stabilesc obiective pentru că vreau să acumulez experienţă nu numai cu inginerii, ci şi cu piloţi talentaţi precum Sebastien Loeb şi Mikko Hirvonen. Cred că voi putea câştiga puncte în cele mai dificile raliuri, precum Grecia", a declarat el.

La rândul său, Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing, şi-a exprimat satisfacţia pentru achiziţia realizată de constructorul francez.

"Suntem mulţumiţi să anunţăm sosirea lui Al-Attiyah la Citroen.

Este un pilot complet care are deja o experienţă considerabilă demonstrată de rezultatele sale impresionante. Suntem încântaţi că a ales echipa noastră pentru a debuta în WRC şi suntem determinaţi să-l sprijinim pentru a-l ajuta să ajungă la nivelul de top", a precizat el.

Programul lui Al-Attiyah în WRC este susţinut financiar de statul Qatar. El nu va concura în prima etapă a sezonului 2012, programată la Monte Carlo, întrucât va încerca să-şi apere titlul cucerit în Raliul Dakar în acest an, de data aceasta urmând să concureze cu un Hummer.

Pe lângă performanţa obţinută în 2011 în Raliul Dakar cu Volkswagen, Al-Attiyah a câştigat de şapte ori titlul în Campionatul de Raliuri din Orientul Mijlociu şi a concurat sporadic în WRC la clasa S2000. Qatarianul va face echipă cu octuplul campion mondial Sebastien Loeb şi cu Mikko Hirvonen, sosit recent de la Ford.

Via | Citroen

Comentarii (1)

  • ma bucur pt el si va fi o prezenta exotica dar ma intreb cate milioane o fi adus la citroen?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru