OFICIAL: Andreas Mikkelsen, al treilea pilot VW în sezonul 2013 de WRC

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat oficial că Andreas Mikkelsen va fi al treilea pilot al echipei în sezonul 2013 din Campionatul Mondial de Raliuri. Obiectivul echipei pentru anul viitor este să obţină podiumuri.

Volkswagen şi-a lansat oficial echipa cu care va concura în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri în cadrul unui eveniment care a avut loc la finalul săptămânii trecute la Monaco.

Cu această ocazie, constructorul german a confirmat oficial că Andreas Mikkelsen va fi al treilea pilot al echipei, acesta urmând să concureze cu noul Polo R WRC începând de la Raliul Portugaliei, a patra etapă a sezonului.

"Am fost câţiva ani în IRC, aşa că este grozav să revin în WRC. Cred că în 2008 am concurat ultima oară cu o maşină de WRC, aşa că este fantastic să revin. Sunt foarte fericit să fiu cu o echipă grozavă şi cu o maşină grozavă, sunt foarte optimist în privinţa viitorului", a declarat norvegianul.

Mikkelsen era creditat de mai multe luni cu acest post după ce în acest an a concurat cu Skoda Super 2000 în WRC, pe lângă faptul că a câştigat al doilea titlu în IRC.

Urmareste Automarket
El va fi astfel coechipier cu Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala, care au fost confirmaţi anterior la echipă.
Tot în cadrul evenimentului de lansare de la Monaco, Volkswagen a dezvăluit şi obiectivul pe care şi-l propune pentru prima sezon în competiţie: clasarea cu regularitate pe podium înainte de un asalt pentru victorii în 2014.

"După doi ani de dezvoltare, întreaga echipă este pregătită pentru startul sezonului. Săptămâna viitoare vom avea omologarea, iar cele două maşini pentru Raliul Monte Carlo sunt construite acum şi vor fi gata până la Crăciun. Avem multe de învăţat pe parcursul sezonului şi vrem să luptăm pentru podiumuri în 2013, pentru a fi pregătiţi să luptăm pentru victorii în sezonul 2014", a declarat Jost Capito, şeful Volksvagen Motorsport.

Sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri începe în perioada 15-20 ianuarie cu Raliul Monte Carlo.

Via Volkwagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru