OFICIAL: Loeb rămâne până în 2013 la Citroen Racing

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.08.2011
Sebastian Loeb va încerca să atingă o cifră care acum câţiva ani părea de domeniul SF: 10 titluri mondiale consecutive în WRC. Alsacianul are deja şapte, e în target pentru al optulea şi a semnat prelungirea contractului pentru încă doi ani.

După 7 titluri consecutive în WRC şi în condiţiile în care 2011 se află în grafic pentru al optulea, Sebastien Loeb a anunţat ieri oficial că a semnat prelungirea contractului cu doi ani cu Citroen, echipa care l-a ajutat să intre în istoria motosportului mondial.

Aflat la Citroen încă din 2001, Loeb şi Daniel Elena - copilotul său tradiţional - vor încerca să ajungă la 10 victorii consecutive în Campionatul Mondial de Raliuri, un record care va putea fi doborât cu greu în viitor dacă va fi realizat la finalul sezonului 2013. Totuşi, alsacianul priveşte concentrat spre următoarele sezoane, în care competiţia promite să devină mai strânsă în momentul introducerii noului regulament din 2012.

"Odată cu apariţia noilor producători în Campionatul Mondial, concurenţa se va întări în anii care vor veni", spune Loeb, referindu-se mai ales la cei de la Volkswagen, care au anunţat oficial că intră în WRC începând cu 2013. "Mai mult, schimbările de regulament legate de ordinea la start care vor intra în vigoare în 2012, toţi piloţii se vor bate la acelaşi nivel.

Pentru a mă putea bate cu ei, îmi put toată încrederea în Citroen, o echipă pe care o cunosc pe dinăuntru şi pe dinafară, şi în DS3 WRC, maşina pe care am dezvoltat-o împreună cu Citroen Racing", a încheiat pilotul francez.

via | Citroen

Comentarii (2)

  • Loeb
    Da totusi sa speram ca va ajunge unde isi doreste Loeb reprezinta WRC-ului si ii urez mult succes in cucerirea a cat mai multe tilturi mondiale. Automarket stirea e de ieri dar e buna si azi. V-ati luat iara o zi libera
    3 0
  • da, loeb si-a dat seama ca-l poate invinge pe ogier si de aceea a decis sa ramana...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru