OFICIAL: Loeb şi Ogier vor pilota pentru Citroen WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.07.2010
Citroen Racing a anunţat că Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier vor fi piloţii echipei de uzină a constructorului francez în ediţia 2011 a Campionatului Mondial de Raliuri.

În urma rezultatelor excelente obţinute în acest sezon, printre care se numără şi prima victorie în WRC în Raliul Portugaliei, Sebastien Ogier a ţinut capul de afiş al pieţei transferurilor din Campionatul Mondial de Raliuri, fiind curtat insistent de Ford şi Citroen.

Privit drept urmaşul lui Sebastien Loeb în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume, Ogier a decis în cele din urmă să continue la Citroen, semnând un contract pe trei ani cu echipa de uzină pentru perioada 2011-2013.

Francezul, care până în prezent a concurat pentru Citroen Junior, va fi coechipierul lui Loeb şi în Raliul Finlandei de la finalul lunii iulie, precum şi în ultimele trei etape din acest sezon.

"Aş vrea să le mulţumesc celor de la Citroen pentru reînnoirea încrederii în mine şi, ce este mai important, pentru trei sezoane! Am debutat în WRC la această echipă şi întotdeauna am spus că prioritatea mea este să rămân cu ei. Sunt entuziasmat de ideea de a pilota noua generaţie de maşini din WRC şi să apar culorile Citroen la cel mai înalt nivel.

Mă concentrez total pe finalul acestui sezon începând cu Raliul Finlandei, unde voi face parte pentru prima oară din echipa Citroen WRC", a declarat francezul.

De asemenea, Citroen Racing a confirmat că i-a prelungit contractul lui Sebastien Loeb pentru sezonul 2011. Chiar dacă avea posibilitatea să renunţe la colaborare, sextuplul campion mondial susţine că este la fel de motivat să cucerească un nou titlu în WRC.

"Contractul meu cu Citroen îmi permitea să mă opresc la sfârşitul acestui sezon, dar motivaţia şi dorinţa de victorie sunt la fel de puternice ca întotdeauna! Sezonul 2011 va fi cel de-al 11-lea în culorile Citroen şi cred că sezonul va fi foarte interesant, odată cu sosirea noii generaţii de maşini care va amesteca cărţile intre constructori", a declarat francezul.

Dani Sordo, actualul coechipier al lui Loeb la Citroen WRC, va rămâne la constructorul francez şi în sezonul următor, însă echipa nu a anunţat încă programul acestuia. Cel mai probabil, spaniolul care nu a obţinut nicio victorie în WRC va concura pentru Citroen Junior, cea de-a doua echipă a constructorului din Hexagon.

Via | Citroen Racing

Comentarii (1)

  • ..............
    ..............
    ma bucur ca ogier ramane la citroen....il vad noul leob cand acesta se va rertrage
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru