OFICIAL: Pirelli se retrage din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.09.2010
Pirelli a confirmat că nu va mai furniza pneuri în Campionatul Mondial de Raliuri din cauza instabilităţii regulamentului.

Producătorul Pirelli a luat decizia de a se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri, urmând să-şi concentreze toate eforturile pe Formula 1.

Compania italiană susţine că a luat această hotărâre prin prisma numeroaselor modificări ale regulamentului în privinţa pneurilor, sugerând astfel că principala nemulţumire este decizia FIA de a renunţa la existenţa unui furnizor unic.

Pirelli a fost unicul furnizor de pneuri din WRC în perioada 2008-2010, însă FIA a decis să ofere posibilitatea oricărui producător să furnizeze cauciucuri în competiţie începând de anul viitor. Pirelli nu a fost de acord cu noul regulament şi a renunţat să mai facă o propunere pentru furnizarea pneurilor, termenul limită expirând miercuri.

"Au existat trei modificări semnificative de regulament în ultimele nouă luni şi este posibil să existe o schimbare şi mai dramatică în 2012. În decembrie am făcut o ofertă pentru a furniza pneuri în WRC pentru încă trei ani, [...] dar aceasta a fost respinsă şi ni s-a oferit o prelungire de un an în aceeaşi termeni ca şi cea pe trei ani.

Apoi ni s-a oferit o înţelegere pe un an în noile condiţii (n.r - existenţa mai multor furnizori de pneuri). Am simţit ca acest lucru este inacceptabil. Părăsim sportul cu capul sus după ce am sprijinit competiţia în unele dintre cele mai dificile condiţii economice pe care le-am experimentat vreodată", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, pentru publicaţia Autosport.

Decizia celor de la Pirelli vine la numai o zi după ce Michelin a confirmat că doreşte să furnizeze pneuri în Campionatul Mondial de Raliuri începând de anul viitor. Implicit, se speculează că principalul motiv pentru care Pirelli s-a retras din WRC este evitarea unei confruntări directe cu producătorul francez de pneuri.

Pe de altă parte, Pirelli şi-a consolidat activitatea în sporturile cu motor după ce a câştigat contractul pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 pentru următoarele trei sezoane, italienii urmând să deţină monopolul asupra cauciucurilor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru