OFICIAL: Raikkonen şi Solberg vor concura cu Citroen DS3 WRC în Raliul Suediei!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.01.2011
Kimi Raikkonen şi-a asigurat prezenţa în sezonul 2011 al WRC, în timp ce Petter Solberg este confirmat doar pentru Raliul Suediei.

Organizatorii Raliului Suediei, prima etapă a sezonului 2011 din WRC, au publicat luni seara lista completă a participanţilor la ediţia din acest an.

Pe foaia de concurs au fost incluşi doi piloţi care până în prezent nu au confirmat în mod oficial planurile pentru acest sezon: Kimi Raikkonen şi Petter Solberg. Amândoi vor concura în etapa de debut a sezonului cu DS3 WRC, noul model cu care Citroen speră să-şi păstreze titlurile mondiale cucerite anul trecut cu Sebastien Loeb.

RAIKKONEN, ÎNŢELEGERE PENTRU 10 ETAPE CU ECHIPA ICE RACING

Kimi Raikkonen va concura în cel puţin 10 dintre cele 13 etape ale sezonului 2011 sub culorile echipei Ice Racing. El a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2010, reuşind să câştige 25 de puncte în cele 12 raliuri la care a participat.

Prezenţa sa în WRC pentru 2011 a fost anticipată de presa internaţională încă de la finalul lunii decembrie. Numele noii sale echipe ridică însă mai multe semne de întrebare, în condiţiile în care finlandezul a concurat anul trecut pentru Citroen Junior.

Până la un anunţ oficial din partea constructorului francez, se preconizează că Ice Racing va înlocui Citroen Junior în sezonul 2011.

SOLBERG, CONFIRMAT DOAR PENTRU RALIUL SUEDIEI

La rândul său, fostul campion mondial Petter Solberg va concura în Raliul Suediei cu un Citroen DS3 WRC, urmând să fie coechipierul lui Raikkonen la Ice Racing. Totuşi, spre deosebire de acesta, norvegianul are locul asigurat doar pentru prima etapă a sezonului, pentru care a reuşit să obţină un buget satisfăcător în ultima clipă. În schimb, prezenţa lui Solberg la celelalte etape ale sezonului este pusă sub semnul întrebării, pilotul afirmând recent că intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Turisme în 2011 din cauza dificultăţilor financiare.

PATRU CITROEN DS3 WRC PENTRU CINCI PILOŢI?

În ciuda anunţurilor făcute pentru Raliul Suediei, linia completă de piloţi care vor concura pentru Citroen în acest sezon de WRC rămâne incertă.

Citroen va furniza maşini pentru un număr de numai 4 piloţi în sezonul 2011, iar toate locurile sunt deja ocupate, fără a-l lua în calcul pe Solberg: Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier vor concura pentru echipa de uzină, Kimi Raikkonen tocmai a semnat pentru Ice Racing, în timp ce olandezul Peter van Merksteijn Jr a ajuns în luna decembrie la un acord pentru a concura ca pilot privat cu un astfel de model.

În aceste condiţii, prezenţa lui Solberg în WRC rămâne plină de incertitudini şi nu este exclus ca Raliul Suediei să reprezinte o experienţă singulară pentru 2011.

Lucrurile s-ar putea clarifica însă după ce Citroen va confirma oficial programele lui Raikkonen şi Solberg pentru acest an.

Via | Rally Sweden

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru