OFICIAL: Solberg va concura tot sezonul 2011 în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.01.2011
Petter Solberg va concura ca pilot privat cu Citroen DS3 WRC pe tot parcursul sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Petter Solberg a confirmat la începutul acestei săptămâni că va participa la Raliul Suediei din luna februarie, însă prezenţa sa pe tot parcursul sezonului de WRC a fost incertă.

Managerul său a confirmat însă ca Solberg va concura în toate cele 13 etape ale sezonului 2011 al WRC, chiar dacă nu dispune încă de tot bugetul necesar, urmând să piloteze un Citroen DS3 WRC sub culorile propriei sale echipe, Petter Solberg World Rally Team. În plus, intenţia norvegianului este să înscrie echipa şi în clasamentul constructorilor, după ce în ultimii doi ani a câştigat puncte doar în clasamentul piloţilor.

"L-am înscris pe Solberg pentru Raliul Suediei sub echipa Petter Solberg World Rally Team şi, când totul se va clarifica, o vom înregistra şi pentru a câştiga puncte (n.r - în clasamentul constructorilor). Solberg va rămâne pilot privat şi se va baza în continuare pe sponsori pentru a continua. Încă nu avem un buget complet, dar cel puţin avem un bonus prin faptul că avem o maşină din acest an", a declarat Ken Rees, managerul echipei lui Petter Solberg.

Pilotul norvegian va fi sprijinit şi de mecanicii constructorului Citroen din Franţa, care se vor ocupa de maşina sa.

Solberg concurează ca pilot privat în WRC din sezonul 2009, după ce constructorul Subaru s-a retras din competiţie ca urmare a crizei financiare.

Via | WRC

Comentarii (1)

  • ...
    Sa speram ca echipa va reusi sa gestioneze un sezon intreg pentru ca e nevoie piloti de valoarea lui Solberg in WRC, cel putin acum cand saracul Loeb incepe sa se plictiseasca...Trebuie sa il "scuture" cineva...macar putin:)))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru