OFICIAL: Sordo îl înlocuieşte pe Latvala la Ford în Raliul Argentinei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.04.2012
Ford a confirmat miercuri că Dani Sordo va fi înlocuitorul lui Jari Matti Latvala în Raliul Argentinei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

După mai multe zile de speculaţii, Ford a anunţat miercuri că Jari Matti Latvala va fi înlocuit de Dani Sordo în Raliul Argentinei. Latvala a devenit indisponibil pentru a cincea etapă a sezonului de la sfârşitul lunii aprilie după ce a suferit un accident la schi fond în Finlanda, iar Sordo a reprezentat soluţia ideală pentru constructorul american.

Decizia s-a bazat şi pe faptul că spaniolul nu ar fi participat în Raliul Argentinei ca urmare a faptului că Mini, echipa pentru care concurează în mod obişnuit, nu va face deplasarea în ţara sud-americană şi nici în etapa următoare din Grecia.

Înţelegerea este valabilă doar pentru Raliul Argentinei, întrucât Ford se aşteaptă ca Latvala să fie apt pentru Raliul Greciei programat spre finalul lunii mai.

"Evident, suntem dezamăgiţi că Latvala va rata raliul, dar cel mai important lucru pentru el şi pentru echipa este să ne asigurăm că are o recuperare completă. Suntem norocoşi să avem un pilot de calibrul lui Sordo care să ni se alăture.

Experienţa lui în Raliul Argentinei a fost decisivă în decizia noastră, pentru că a concurat de cinci ori şi a terminat pe locul doi în 2009. Înţelegerea este valabilă pentru un singur raliu şi aş dori să mulţumesc managerilor echipei actuale a lui Sordo, care ne-au ajutat în circumstanţe atât de provocatoare", a declarat Malcolm Wilson, şeful Ford.

Sordo nu a pilotat niciodată pentru Ford în WRC, însă va efectua joi şi vineri o sesiune de două zile de teste cu Fiesta RS WRC în pădurea Greystok, facilitatea de teste deţinută de Ford în Marea Britanie.

Via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru