OFICIAL: Thierry Neuville va concura în WRC pentru Citroen

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.12.2011
Belgianul Thierry Neuville va concura anul viitor în WRC la volanul unui Citroen DS3 WRC în cel puţin nouă dintre cele 13 etape ale sezonului.

Citroen a anunţat luni seară recrutarea lui Thierry Neuville pentru sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri. Belgianul în vârstă de 22 de ani va concura cu Citroen DS3 WRC în cel puţin nouă dintre cele 13 etape ale sezonului, iar prezenţa sa în raliurile din Franţa şi Spania va fi stabilită ulterior în funcţie de performanţele din prima parte a anului.

Astfel, el va rata în mod sigur doar etapele din Noua Zeelandă şi Italia. Neuville a luptat în acest an pentru titlu în Intercontinental Rally Challenge (IRC), a doua competiţie ca importanţă în lumea raliurilor după WRC, trecându-şi în cont şi două victorii în Corsica şi San Remo.

"Încă de când am avut oportunitatea să testez Citroen DS3 WRC am visat să concurez cu el. Se va întâmpla la Raliul Monte Carlo şi trebuie să admit că încă este greu să înţeleg asta. Sezonul 2011 a fost foarte bun cu două victorii în două raliuri legendare în Turul Corsicii şi San Remo. Trebuia să fac un pas înainte şi sunt mândru că Citroen Racing are încredere în mine pentru 2012.

Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a le confirma încrederea", a declarat el.

La rândul său, şeful Olivier Qusnel considera că Neuviile a primit o oportunitate importantă pentru a-şi demonstra valoarea la aceesi echipă la care au debutat Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier.

"Citroen îi urmăreşte cariera lui Neuville de câţiva ani. Am simţit că a venit momentul să-i oferim o şansă la cel mai înalt nivel. La fel ca şi Sebastien Loeb şi, recent, Sebastien Ogier, Neuville se va afla într-o echipă care îl va ajuta să concureze şi să-şi consolideze rezultatele. Depinde de Neuville să se ridice la înălţimea acestei oportunităţi", a precizat francezul.

Neuville îl înlocuieşte astfel pe Kimi Raikkonen, care a concurat pentru Citroen în ultimii doi ani, însă a preferat să revină în Formula 1 în sezonul 2012.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru