Ogier se teme de performanţele lui Loeb pe asfalt

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.04.2011
Sebastien Ogier anticipează că Sebastien Loeb îi va pune probleme serioase în raliurile programate pe asfalt, însă este încrezător că poate rămâne în lupta pentru titlu.

După rezultatele mai puţin convingătoare din primele două etape, Sebastien Ogier a revenit în lupta pentru titlul mondial prin cele două victorii consecutive obţinute în Portugalia şi Iordania, apropiindu-se la numai cinci puncte de liderul clasamentului general, Sebastien Loeb.

Francezul, care concurează pentru prima oară drept coechipier al septuplului campion mondial, consideră că în prezent trofeul este disputat între patru piloţi, întrucât Ford rămâne în lupta prin Jari Matti Latvala şi Mikko Hiorvonen.

"Suntem patru piloţi despărţiţi de opt puncte, aşa că este echilibrat şi va rămâne la fel în restul anului. La începutul anului am spus că vreau să încerc să dau tot ce am mai bun şi am ştiut că va fi dificil din cauza experienţei mele, dar am ştiut că am viteza necesară pentru a lupta pentru victorie în aproape fiecare raliu şi acum am obţinut acea constanţă", a declarat el.

Cu toate acestea, Ogier anticipează că Loeb va avea un avantaj în raliurile care se vor desfăşura pe asfalt, întrucât rivalul său a obţinut în mod constant rezultate foarte bune pe acest tip de suprafaţă. "Poate pe asfalt va fi puţin mai dificil cu Loeb, dar este devreme să vorbim despre asta.

Nu am făcut multe teste pe asfalt şi avem o maşină nouă, dar ştim că Loeb poate fi foarte puternic pe această suprafaţă", a adăugat el.

Francezul rămâne însă încrezător în abilităţile sale de a cuceri titlul mondial şi anticipează că îşi va împărţi victoriile cu Loeb într-o luptă echilibrată.

"Am câştigat de două ori, dar nu pot spune că va rămâne la fel tot sezonul. Este foarte rapid şi lupta dintre noi va fi echilibrată. Sper să obţin şi alte victorii în acest an şi sunt sigur că şi el va câştiga câteva raliuri", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Citroen, Loeb, Ogier

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru