Ostberg, confirmat la Citroen pentru sezonul 2015 al WRC

de Daniel Popescu
Joi, 04.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunţat joi că Mads Ostberg va fi coechipierul lui Kris Meeke în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri, după ce a câştigat lupta pentru post cu Robert Kubica.

Esential 5 este locul ocupat de Mads Ostberg in clasamentul general
3 podiumuri a obtinut Mads Ostberg in sezonul 2014 al WRC
1 este numarul victoriilor obtinute de Mads Ostberg in cariera (Portugalia 2012)
Citroen şi-a definitivat joi linia de piloţi pentru echipa de uzină cu care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri. Conform speculaţiilor apărute în presa internaţională în această săptămână, constructorul francez a decis să-i prelungească contractul lui Mads Ostberg.

La fel ca şi în acest an, norvegianul va concura în toate cele 13 etape ale sezonului, va face pereche cu Kris Meeke, care a fost deja confirmat la echipă, şi speră să obţină victorii.

"Sunt foarte fericit să continui cu Citroen. M-am bucurat de ultimele luni şi am învăţat multe doar fiind în contact cu această echipă fantastică.

Aştept cu nerăbdare să văd update-urile pentru DS3 WRC şi vreau să fiu capabil să lupt pentru victorii cât mai des posibil", a declarat norvegianul.

Şeful Yves Matton a explicat decizia de a semna cu Ostberg prin prisma performanţelor obţinute de pilot pe parcursul sezonului 2014.

"Primul său sezon cu Citroen ne-a permis să-i evaluăm potenţialul. Ostberg a avut câteva performante bune, chiar dacă uneori a fost ghinionist. Cele 108 puncte şi locul cinci în clasamentul general reflectă investiţiile sale", a explicat el.

Ostberg a câştigat astfel lupta cu Robert Kubica pentru sezonul următor, iar polonezul spera acum să ajungă la un acord cu M-Sport. Sezonul 2015 al Campionatului Mondial de raliuri va începe în luna ianuarie cu Raliul Monte Carlo, acolo unde în clasamentul constructorilor vor puncta însă Meeke şi Sebastien Loeb, care şi-a anunţat revenirea în raliuri pentru celebra etapa de debut a campionatului.

Via Citroen 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru