Petter Solberg va pilota un C4 WRC in sezonul 2010

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.01.2010
Pilotul norvegian Petter Solberg a achizitionat doua exemplare C4 WRC de la Citroen, acestea urmand sa il ajute in sezonul 2010, cand va concura pentru propria sa echipa.

Norvegianul Petter Solberg va lua startul in 2010 in WRC la volanul masinii cu ajutorul careia Sebastien Loeb si-a adjudecat al saselea titlu, consecutiv din cariera, un Citroen C4 WRC. Pilotul nordic, campion mondial in 2003 pentru Subaru, nu va face insa parte dintr-una dintre echipele Citroen, el cumparand cele doua masini de care are nevoie pentru sezonul 2010 de la divizia motorsport a constructorului francez. Solberg urmeaza astfel sa concureze sub culorile propriei sale echipe, care va fi denumita Petter Solberg World Rally Team.

"Dupa foarte multe discutii cu Citroen Racing, am ajuns la o intelegere care imi da ocazia sa ma lupt pentru pozitiile de top ale campionatului. Sper sa avem un buget complet pana la sfarsitul saptamanii viitoare, scopul nostru fiind acela de a prezenta ulterior noua mea echipa", a declarat Solberg pe site-ul propriu.

Petter Solberg a concurat anul trecut la volanul unui Citroen Xsara WRC din 2005 in cadrul propriei echipe, infiintata dupa ce Subaru - team-ul pentru care a concurat norvegianul in intreaga sa cariera - a renuntat la WRC din motive financiare.

Xsara a fost ulterior schimbata in favoarea unui C4 WRC, Solberg concurand pentru a doua echipa Citroen in ultimele etape ale sezonului anterior. Solberg a terminat al cincilea in clasamentul general din 2009 dupa ce a adunat 35 de puncte.

via | pettersolberg.com

Comentarii (1)

  • champion
    ...este ultimul campion dinainte de era Loeb şi poate singurul care ar avea şanse să-l bată în condiţii egale...nu înţeleg de ce nu-l ia Ford în echipa oficială...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru