Presă: Latvala a semnat un contract cu Volkswagen pentru 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.04.2012
Jari Matti Latvala a semnat un contract pe termen lung cu Volkswagen şi va fi coechipierul lui Sebastien Ogier începând din sezonul 2013, potrivit publicaţiei Autosport.

Publicaţia britanică Autosport a dezvăluit în numărul din această săptămână că Jari Matti Latvala a semnat un acord pe termen lung cu Volkswagen, urmând să părăsească Ford la sfârşitul actualului contract scadent la finalul anului.

Informaţiile circulau în presa internaţională de peste o lună, însă la vremea respectivă inclusiv Petter Solberg era creditat cu şanse să semneze cu constructorul german. Dezvăluirea a fost făcută de o sursă anonimă care precizează că înţelegerea a fost semnată mai demult, însă nu va fi făcută publică prea curând.

"Am înţeles că lucrurile sunt deja clare şi că acordul există de ceva timp. Poate încă de la finele anului trecut, când viitorul lui Ford în WRC era incert.  Oricum, era clar că fie Petter, fie Latvala vor ajunge să piloteze Polo", a precizat sursa pentru Autosport.

Latvala nu a confirmat informaţiile, însă nici nu le-a negat, limitându-se să declare că se concentrează pe obţinerea unor rezultate pozitive în acest sezon alături de Ford. "Este prematur să vorbim despre astfel de lucruri.

Deocamdată mă concentrez pe Ford", a precizat el.

Oficialii Volkswagen au lăsat să se înţeleagă că nu au semnat încă niciun contract cu Latvala, însă Kris Nissen, directorul de motorsport al germanilor, a admis interesul pentru pilotul finlandez.

"Trebuie să ne asigurăm un al doilea pilot de top, dar sunt foarte încântat să aud că Latvala este interesat să piloteze pentru noi. Este un pilot bun şi sunt sigur că în etapele următoare va demonstra că poate rămâne pe drum", a precizat el, referindu-se la faptul că Latvala a abandonat în trei dintre primele patru raliuri ale noului sezon.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Ciurik
    NUUU si DAAA!
    Mi se pare cel mai rapid pilot din WRC in momentul de fata. Consider ca dupa ce va reusi sa nu mai abandoneze in fiecare cursa, va fi o revelatie la fel ca Vettel in F1. Cat despre mutarea de la Ford la VW...imi pare rau :-< eram si fan Ford, nu numai Latvala :|
    2 3
  • florin8
    Da,intr-adevar,Latvala este un pilot talentat si foarte rapid,dar din pacate nu e constant. Oricum,poate produce mereu surprize si impreuna cu Ogier la anul in echipa,vor fi o forta redutabila.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru